Zomerzoektocht 'Niet meer van deze tijd'

Patrick Demarest

02/08/2022
Actua

Deze zomer kan een goeie speurneus en wat sorteerkennis je aan een mooie prijs helpen. In de zoektocht #nietmeervandezetijd van MIROM Roeselare kan je in de groene en speelse omgeving van Groenhove in Torhout naar 7 personages speuren die verspreid zitten in het bos. 

Je vindt ze langs het Bosleerpad (3,6 km, aangeduid met blauwe ruitjes). Heb je er een gevonden? Dan kan je door de QR-code te scannen met je smartphone een vraag vinden met 3 mogelijke antwoorden. Enkel het juiste antwoord levert een letter op voor een 7-letterwoord dat je op het einde een vakantiecheque of een mand vol heerlijke streekproducten kan opleveren. Is een vraag wat moeilijk? Weet dan dat elk personage ook een tip bevat die je naar het juiste antwoord kan leiden.

Naast het aanbieden van een leuke activiteit voor een hopelijk mooie zomer, wil MIROM Roeselare met de zoektocht tegelijk informeren. Want geef toe: verpakkingen die we nog kunnen recycleren, of voedsel dat nog lekker is: dat hoort tegenwoordig niet meer in de restafvalzak? Da’s echt #nietmeervandezetijd. Een papieren broodzak mag gewoon bij papier en karton, en de meeste spuitbussen mag je bv. gerust in de PMD-zak deponeren. En spaghetti die over tijd is, die is vaak nog perfect eetbaar. Ook zonder mee te doen aan de wedstrijd steek je er dus wat van op. Bij elk personage staat een sorteertip en wie gaat speuren op de website komt nog veel meer te weten.

Selfie met je favoriet?

Je kan trouwens ook een leuke foto nemen bij een van de personages en die op Facebook of Instagram posten met de hashtag #nietmeervandezetijd. Voor de leukste bijdrage zit er ook nog een prijsje in.

Noteer dus gerust nog een bezoekje aan Groenhove in Torhout in je vakantieplanning in augustus en trek er op uit. Op je eentje, met vrienden of met de (klein)kinderen. De zoektocht loopt van 29 juli tot 31 augustus.

"Sorteren is dé boodschap! Hoe meer we sorteren, hoe beter voor onze portemonnee en hoe beter voor ons milieu! En nu wordt het nog leuker. Ga op zoek naar Antoinette en haar vrienden in ons Groenhovebos. Ze geven jou super tips om beter te sorteren én je kan er nog eens een fantastische prijs mee winnen als dat niet tof is!", vertelt Elsie Desmet, schepen van leefmilieu.

 

Zomerzoektocht #nietmeervandezetijd, van 29 juli tot 31 augustus in Groenhove in Torhout. Meer info op nietmeervandezetijd.be