Zomerschool . 22, met nog meer aanbod dan zomerschool . 21

Jenka Watteny

28/04/2022
Onderwijs

Vorig jaar werd voor het eerst een Zomerschool ingericht, voor de leerlingen van het eerste, tweede en derde leerjaar. Drie enthousiaste leerkrachten zetten zich in om vijftien lesmomenten te volbrengen. Dit jaar gaat de zomerschool opnieuw door, in samenwerking met het Huis van het Kind. 

Herman Becue, coördinator van de Zomerschool: ". 21 was een groot succes, vooral ouders waardeerden dit initiatief sterk. Ook de medewerking van de basisscholen was opvallend. We hoorden uit alle hoeken en kanten dat het goed geweest was, en het mocht zelfs ietsje meer zijn."

Zomerschool . 22

Herman Becue: "Deze keer organiseren twaalf enthousiaste, ervaren leerkrachten voor het eerste, tweede en derde en vierde leerjaar herhalingslessen taal en wiskunde. Achtentwintig dagen zijn de zalen Pupiter en Artist in OC De Schouw van 10 tot 11.45 uur bezet. Zomerschool . 22 heeft een zinvol herhalingsprogramma uitgewerkt voor de vier leerjaren. Ingrid Vandepoele en Johan Cool hebben vanuit hun ervaring en in samenspraak met de huidige zorgleerkrachten van De Valke, Het Beverbos en 't Vlot de lesinhouden vastgelegd."

Twaalf enthousiaste leerkrachten

Het team van de Zomerschool bestaat uit Annie Reynaert, Charlotte Goethals, Chris Bosschaert, Ellen Buyse, Guido Depuydt, Hans Pauwelyn, Herman Becue, Ingrid Vandepoele, Johan Cool, Katrien Delameillieure, Steven Kindt en Tine Becue. 

Voor wie

Herman Becua: "Zomerschool . 22 is er voor elke gemotiveerde leerling uit het eerste, tweede, derde en vierde leerjaar. Voor leerlingen die goed voorbereid aan de start van het nieuwe schooljaar willen komen, leerlingen die het wat moeilijker hebben met taal of rekenen, leerlingen die hun leerstof graag nog eens herhalen of leerlingen die in kleine groepjes les willen volgen."

De inschrijvingsperiode loopt van begin mei tot midden juni. Ingrid Vandepoele onderhoudt de contacten met het Beverbos, Hans Pauweleyn met De Valke en Johan Cool is de go-between tussen Zomerschool . 22 en 't Vlot. 

Coördinator van de Zomerschool Herman Becue is bereikbaar via herman.becue@gmail.com, 051 72 41 10 en tijdens lesmomenten in juli en augustus via 0472 13 41 27.