Wie doet mee aan de reuzepolonaise?

Jenka Watteny

31/08/2022
Sociaal

Het is bijna zover, de folklorefeesten in Lichtervelde. Het folklore comité doet een warme oproep aan de Lichterveldenaren om mee te dansen in de reuzepolonaise op 4 september om 15.30 uur. De inrichters mikken op 500 deelnemers. 

De polonaise wordt gedanst op het liedje 'Leef', onder begeleiding van de Lichterveldse fanfare en harmonie en twee Franse fanfares. De eerste 500 deelnemers krijgen na deelname een gratis Piro Triple, gesponsord door All Drinks Bevernagie. 

Programma folklorefeesten 2022

Vrijdag 2 september: vanaf 20 uur in OC De Schouw, Bal populaire met optredens van The Lovebirds (20.30 uur), A Murder in Mississippi (22 uur), gevolgd door een fuif met monsieur Sandèr. 

Zondag 4 september: 

13.45 uur: start van de optocht van het station naar de markt van de muzikale folklorestoet. Wie verkleed wil deelnemen mag zich aanmelden vanaf 13.15 uur aan de Statieplaats. Deelnemers zijn nog steeds welkom. 

14 uur: folkloremarkt en randanimatie op de Marktplaats: oude ambachten, authentieke barbier en schoenenpoetser, waarzegster, drank- en eetstandjes, tentoonstelling van de heemkundige kring 'affiches van muzikale activiteiten door de jaren heen' op het gemeentehuis. Tentoonstelling vooroorlogse oldtimers in de Hoogstraat, mogelijkheid om het kerkorgel te bezoeken met uitleg door de koster. 

14.30 tot 15.30: optredens op de kiosk op de markt: accordeonfanfare Choux de Bruxelles, doedelzakgroep De Kleine Kornemuze, L'harmonie Concorde, Koninklijke Harmonie de Burgersgilde, L'harmonie 'l avenir Oye Plage en fanfare les amies réunie Recq-sur-hem, Koninklijke fanfare Sint-Cecilia De Zwaan. 

15.30 uur: reuzepolonaise. 

17 uur: optreden van Kobe Sercu op de kiosk op de markt. 

Tijdens de folklorefeesten bieden de diverse horecazaken en het cultuurhuis 'speciallekes' aan. Details hierover zijn terug te vinden op de respectievelijke websites.