Whiskyfestival 2024

Jenka Watteny

27/08/2024
Beurs

Whiskyclub Whiskypedia organiseert voor de zesde keer hun whiskyfestival. Een festival met drie begeleide whiskytastings en 20 standhouders met meer dan 1000 open flessen.  



Organisatoren whiskyfestival:

“De ingrediënten van het festival blijven dezelfde, sfeervolle locatie, gezelligheid met muzikale omlijsting, culinaire hoogstandjes, een aantrekkelijk BOB-arrangement en qua spirits voor elk wat wils. Iedereen, van beginners tot kenners, vindt zijn gading bij de 20 standhouders met meer dan 1000 open blottles.” 

Begeleide tastings 

De eerste tasting vindt plaats van 13.30 tot 14.30 uur. “De eerste tasting spitst zich toe tot de beginnende liefhebbers en mensen die hun kennis wat willen opfrissen. Mieke Coopman van Wijnen Coopman Ledegem geeft een aantal tips en trucs om het meeste uit het festivalbezoek te halen. Er worden vier verschillende whisky’s geproefd.” Van 14 tot 15 uur is een samenwerking met het foodpairing team. “Een legendarische tasting. Bert Bruyneel komt langs met zijn unieke selectie ‘Asta Morris’. De nieuwste botteling van zijn hand hebben vier verschillende smaakprofielen, wat super is om te combineren met vier culinaire hoogstandjes van ons eigen foodpairing team.” De derde, horizontale, tasting vindt plaats van 14 tot 15.30 uur. Dit jaar konden we de Brand Ambassador van Amrut, Pramod Kashyap, naar Lichtervelde uitnodigen. Deze Indische distilleerderij heeft intussen haar strepen al tientallen jaren verdiend. In deze horizontale line-up vertelt Pramod vanuit eerste hand hoe het productieproces aan de andere kant van de wereld is georganiseerd. Een echte aanrader, maar kennis van Engels is wel noodzakelijk.” 

Praktisch 

Whiskyfestival 2024 vindt plaats op zaterdag 14 september in OC De Schouw (Statiestraat 113) van 13 tot 19 uur. Voor de drie tastings zijn er telkens een beperkt aantal tickets beschikbaar (www.whiskypedia.club/event).