Werkgroep INDIA nodigt Lisa del Bo uit

Jenka Watteny

08/11/2022
Cultuur

Al enkele decennia is de werkgroep INDIA heel actief en met grote overtuiging bezig met het financieel ondersteunen van lokale projecten. Om deze projecten te realiseren is steun nodig. Daarom organiseert de werkgroep het concert 'Lisa Gelooft', een concert van Lisa del Bo. 


"Father Mathew George, een Indische Salesiaan, coördineert elk project van begin tot einde. Alle initiatieven focussen op de lokale bevolking, in het bijzonder op de vorming van de plaatselijke vrouwen en op het verruimen van de schoolse opleidingskansen van jongeren, vooral die van meisjes," vertelt Herman Becue. "In de loop der jaren hebben we een breed spectrum aan projecten gerealiseerd: we bezorgden de gezinnen geitjes en enkele legkippen, we bouwden een beschermmuur rond de school zodat wilde beesten niet weglopen met het eten van de kinderen, we zorgden voor de noodzakelijke didactische uitrusting in de leslokalen, we financierden de lonen van leerkrachten en bekostigden de boeken en schriften van de leerlingen. We mochten hiervoor telkens op de steun van heel wat mensen rekenen, ook van de provincie West-Vlaanderen en het stadsbestuur van Torhout (via TROSSO, Torhoutse Raad voor Ontwikkelingssamenwerking en Samenwerkingsontwikkeling)."

Het huidige project

Herman: "Op vraag van Father Mathew Georges engageren we ons om in het arme dorp Dhobasole tien duurzame, stenen huisjes te financieren. Hiervan zijn er al een zestal afgewerkt. Wie het project wenst te steunen kan een bedrag storten op onze rekening BE28733048770620 met mededeling ‘steun project Dhobasole’."

Concert ‘Lisa Gelooft’

Eind 2018 gaf Lisa del Bo voor het eerst het concert ‘Lisa Gelooft’. In de intimistische setting van een kerk brengt ze een selectie van de meest religieuze liedjes aangevuld met nummers die de boodschap van verdraagzaamheid, hoop en liefde uitdragen. Overal zijn de reacties van het publiek heel enthousiast en gaan mensen naar huis vol vertrouwen, geluk en blijdschap.

Het concert gaat door op zondag 27 november om 16 uur in de St.-Jacobuskerk in Lichtervelde. De deuren gaan open vanaf 15 uur. Het concert zelf duurt 90 minuten, zonder pauze. Kaarten kosten 15 euro en zijn te verkrijgen bij Herman Becue, herman.becue@gmail.com, 051 72 41 10 en bij Luc en Christelle Goddyn-Jaques, luc.goddyn@icloud.com, 051 72 31 35.