Wereldwinkel Jongeren organiseren een closet sale

Jenka Watteny

23/02/2022
jeugd winkel

Te klein, te groot of te weinig plaats in je klerenkast? Breng dan je kleren binnen bij de jongeren van de Wereldwinkel.

De jongeren organiseren de closet sale vooral uit ecologische overwegingen. Mooie, degelijke kleding een tweede leven geven is niet alleen goed voor de portemonnee maar ook voor het milieu. 

Inkomsten

"Wij vragen geen procent op de verkoop, alle inkomsten gaan rechtstreeks naar de verkopers van de producten. Wat niet werd verkocht kan naderhand samen met het verdiende geld terug worden opgehaald. Kleren die niet worden opgehaald zullen gedoneerd worden."

Praktisch

"Iedereen kan maximaal 15 kledingstukken, drie paar schoenen en enkele accessoires zoals sjaals, mutsen, handtassen, sieraden aanbieden. Er zit een limiet op het aantal stuks omdat we veel verschillende mensen de kans willen geven om mooie en gevarieerde producten aan te bieden. De items kunnen worden binnengebracht op dinsdag 1 maart tussen 19 en 20 uur en op vrijdag 4 maart tussen 14 en 20 uur in de Wereldwinkel. De kledingstukken dienen te worden gelabeld met sluitspeld waarop naam en vraagprijs vermeld staat. Daarnaast een Excel bestand met naam, beschrijving van het kledingstuk (kleur, merk) en prijs. Niet verkochte kleren kunnen opgehaald worden op dinsdag 8 maart tussen 18 en 20 uur."

De verkoop zelf gaat door op zaterdag 5 maart 2022 tussen 10 en 20 uur en zondag 6 maart tussen 10 en 17 uur, op het tweede verdiep van de Oxfam Wereldwinkel, Marktstraat 62. Er kan alleen cash betaald worden. Tijdens de closet sale blijft de winkel zelf ook open. 

Verkopers worden gevraagd vooraf het Google Form in te vullen: 

https://forms.gle/GXKevX5nPnihwbwWA