Week van de korte keten en Kapellekesroute

Jenka Watteny

10/05/2023
winkel

Tijdens de Week van de Korte Keten, van 13 mei tot en met 21 mei, passeer je via de uitgestippelde Kapellekesroute van 32 km langs de Korte Keten-handelaars van Lichtervelde. 
Zes van de acht deelnemende lokale handelaren dragen het label “100% West-Vlaams”: De Bossneppe, Cool & Co, Damplashoeve, Hoevewinkel De Veldbloem, Hoeveslagerij Het Merelhof en Groenten en Fruit Van Houcke. Grondig Anders en Groenten en Fruit Joost & Carine nemen ook deel aan de Week van de Korte Keten en vind je langs de Kapellekesroute.


De ‘Korte Keten en Kapellekes’-fietsroute is een initiatief van het Lichtervelds Economisch Forum (LEF), de Landbouwraad samen met de gemeente en provincie West-Vlaanderen.

Aan deze week is een tombola verbonden waarbij negen cadeaus t.w.v. € 25 van de deelnemende handelaars verloot worden. Per aankoop bij een deelnemende handelaar krijg je een invulstrookje. Dit strookje deponeer je in de gele brievenbus aan het gemeentehuis. Deponeren kan tot dinsdag 23 mei 2023. De trekking volgt op woensdag 24 mei 2023. De winnaars worden persoonlijk verwittigd.


Bij de ‘100% West-Vlaams’ leden worden extra per aankoop kraslotjes uitgedeeld waar jeook kans maakt op mooie prijzen die aangeboden worden door de provincie West-Vlaanderen.