Week van de Fair Trade

Jenka Watteny

08/10/2022
winkel

Van 5 tot en met 15 oktober organiseren de Oxfam Wereldwinkels tal van acties tijdens de Week van de Fair Trade. Acties waarmee ze de link leggen tussen klimaat en eerlijke handel. 

(Foto: FB)

In de wereldwinkel in Lichtervelde krijg je bij aankoop van vier pakken koffie een leuke verrassing. Op 15 oktober wordt de week in stijl afgesloten waarbij de deuren van de Wereldwinkel worden opengezet en er heel wat te proeven en ontdekken is. 

Petitie

In de winkels van Oxfam België ligt een klimaatpetitie waarbij concrete ambitieuze klimaatregelen worden geëist van de verschillende overheden. Deze petitie zal worden overhandigd aan de betreffende ministers naar aanleiding van de VN-klimaatconferentie in november in Egypte. 

Faire vrijdag

Vrijdag 14 oktober organiseert basisschool De Valke een faire vrijdag. Op die dag geven ze extra aandacht aan het verhaal van fair trade door onder meer fruitsapjes van de Wereldwinkel te verkopen. De gemeentelijke basisschool Het Beverbos komt met enkele klassen op bezoek in de Wereldwinkel om van dichtbij kennis te maken hoe eerlijke handel werkt. 

Meer info: www.oxfamwereldwinkels.be/weekvandefairtrade

Oxfam Wereldwinkel Lichtervelde, Marktstraat 62.