Wedstrijd: op zoek naar het mooiste gedicht

Jenka Watteny

23/01/2022
Cultuur

Hou jij van poëzie en schrijf je al eens graag een gedicht? In het kader van de week van de poëzie organiseert Lichtervelde Vandaag in samenwerking met het gemeentebestuur van Lichtervelde een poëzie-wedstrijd.  


De winnaar mag zich een jaar lang 'officieuze gemeentedichter van Lichtervelde noemen' en wint een waardebon van de gemeente Lichtervelde van 30 euro.
Tweede prijs: waardebon van de gemeente Lichtervelde van 20 euro.
Derde prijs: waardebon van de gemeente Lichtervelde van 10 euro.


Stuur vóór 2 februari een gedicht in met als thema 'natuur' en wordt voor één jaar onze 'officieuze gemeentedichter'. 

Reglement

Je woont in Lichtervelde.

Je bent 18 jaar of ouder. 

Het thema is 'natuur', het thema van de poëzieweek 2022. 

Eén gedicht per persoon.

Het gedicht wordt ingestuurd vóór 2 februari. Op dinsdag 8 februari wordt de winnaar bekend gemaakt. 

Het gedicht wordt gemaild naar jenka.watteny@icloud.com op volgende manier: in bijlage een word-document met het gedicht en een pseudoniem. In de mail je gegevens: naam, leeftijd, adres en pseudoniem. 

De jury bestaat uit vijf personen van de cursus Creatief Schrijven. De beoordeling gebeurt volledig anoniem, ze krijgen de naam niet te zien, enkel het pseudoniem. 

De winnaar ontvangt een waardebon en mag zich één jaar lang de 'officieuze gemeentedichter van Lichtervelde' noemen. Dit houdt in dat bij speciale gelegenheden (bv. Valentijn, Pasen), een gedicht van de winnaar zal gepubliceerd worden op de website en facebook pagina van Lichtervelde Vandaag. 

De eerste drie winnaars worden gepubliceerd op Lichtervelde Vandaag.