VK Denys bestaat 50 jaar en krijgt de koninklijke titel

Jenka Watteny

04/06/2022
sport

In 1971 zochten de toenmalige medewerkers bij voeders Denys naar een waardige tegenstander in het voetbal. Oefenen deden ze tijdens de middagpauze. De jeugdige zonen van de gebroeders Denys, werknemers en een paar klanten vormden samen een elftal. VK Denys werd een feit. 

Maurits Masschelein, die mee aan de wieg stond van VK Denys, viert zijn 50-jarig engagement bij de ploeg. Hij was het die in het prille begin op zoek ging naar een waardige tegenstrever voor de eerste match. Die vond hij bij het pas gestarte Sparta Lichtervelde. 

Maurits: "De weide van AndrĂ© Pape werd met man en macht tot een voetbalveld omgetoverd. Een veld vol molshopen waar we tussen moesten manoeuvreren. De uitslag was 2-2. De zin om meer te spelen groeide en voeders Denys sponsorde onze groen-wit truitjes en een paar ballen. Julien Denys was de eerste voorzitter, huidig voorzitter is Fernand. Later sloten we ons aan bij de Sport-Plus competitie in Lichtervelde, waarbij we zevenmaal de fairplay-beker wonnen. Al 35 jaar zijn we intussen aangesloten bij het Roeselaars Liefhebbers verbond (RLV). 

Kameraadschap

Maurits: "Onze grootste troef is de vriendschap, soms wordt een speler wel eens gefopt. Zo werd de ezel van Georges Carbonez en zijn zoon Patriek in het doel gebonden. Enkele spelers hadden het in de nacht uit de weide gehaald en 's morgens in het doel geplaatst. Kostprijs om de ezel terug te krijgen was tournee generale van Georges."

Enkele cijfers van 50 jaar VK Denys

  • VK Denys speelde 1580 wedstrijden. Daarvan wonnen ze er 626 en speelden er 326 gelijk.
  • VK Denys telt momenteel 168 leden waarvan tien van de familie Denys.
  • Hun topjaar was 2014: ze werden kampioen, eerste prijs voor topschutter, fair play ploeg en grensrechter.
  • Ze mochten achtmaal aantreden in de finale waarvan ze viermaal wonnen in een bekerwedstrijd, en werden tienmaal winnaar fair play.
  • In de competitie werden ze eenmaal kampioen, zesmaal vicekampioen en behaalden twee keer een prijs voor topschutter in reeks RLV. 
  • Luickx Marc werd negen keer winnaar lijnrechter. 

VK Denys mag zich voortaan KVK Denys noemen, een koninklijke titel naar aanleiding van hun 50 jaar bestaan.