Vierde generatie Bloemen Vandendriessche

Patrick Demarest

07/10/2021
winkel

Benoit Vandendriessche (23), zoon van Francky en Ingburg De Bever stapte begin september mee in Bloemen Vandendriessche, Kortemarktraat 94 in Lichtervelde. Benoit is daarmee de vierde generatie.

Hij volgde zijn opleiding planttechnische wetenschappen in PTI Kortrijk. Omdat deze opleiding meer theoretisch was, deed hij een zevende jaar specialisatie floristieke vormgeving bij waar hij vooral praktijkervaring en plantenkennis opdeed. Zijn stage liep hij in Geluwe bij Geert Pattyn. "Een fantastische leermeester," zegt Benoit, "na mijn specialisatiejaar mocht ik daar starten. Vier en een half jaar heb ik er gewerkt, tot ik hier in de zaak begon."


Benoit zal vooral inspelen op wat de mensen willen. "Tegenwoordig zijn wilde, grote boeketten in. Daarnaast verzorg ik graag de bloemen voor trouwfeesten. Dan zit ik samen met het koppel en werken we ideeën uit." Dat sociale media een grote rol speelt in de businesswereld weet Benoit als geen ander: "we willen ons meer kenbaar maken op sociale media, facebook, Instagram. Ik beheer de webshop, waar tegenwoordig heel wat bestellingen binnenkomen." Grote plannen voor vernieuwing zijn er voorlopig niet, Benoit wil zich eerst op zijn gemak inwerken. "Het enige wat ik nu graag zou aanpakken is de werkplaats. Bij Geert Pattyn was die rondom rond in glas, een heel mooie plaats die heel inspirerend werkte. Op zo’n plek ontstaat creativiteit en zorgt voor veel inspiratie."

In februari dit jaar won Benoit de eerste prijs op de Helleborus Florall Award. "De Helleborus is een winterbloem," verduidelijkt hij, "er deden 25 floristen mee. Ik ben op wedstrijden al dikwijls als tweede of derde geëindigd, maar deze keer was ik de beste. Ik steek veel energie in mijn bloemstukken voor een wedstrijd. Als ik meedoe, wil ik uitblinken."

We wensen Benoit veel succes toe bij Bloemen Vandendriessche en in het winnen van wedstrijden...