Vier nieuwe kandidaten lijst DURF

Jenka Watteny

17/08/2024
Politiek

Met Luc Seys (Open-VLD), Emma Werbrouck (N-VA), Hilde Pitteljon (SOMM) en Caroline Verplancke (onafhankelijk) worden vier nieuwe namen voor de lijst DURF bekendgemaakt. Eerder werden de 20-jarige student Dave Vantyghem (N-VA), vertegenwoordiger Jan Kinds (50) (Open VLD) en gepensioneerd opvoedster Lieve Vanwalleghem (72) (SOMM) aangekondigd als kandidaten bij de lijst DURF.

(Hilde Pitteljon, Caroline Verplancke, Emma Werbrouck en Luc Seys)

Johan Vandenbussche, lijsttrekker DURF: 

“De unieke samenwerking tussen de vele partijen betekent dat DURF steunt op een breed draagvlak. Mensen met verschillende achtergrond, kennis en kunde bundelen de krachten om een sterke lijst te presenteren aan de kiezer. Dat blijkt ook uit de nieuwe namen die we lanceren."

Luc Seys staat namens Open VLD op de lijst.  Luc is 52 jaar en baat samen met zijn vrouw een zelfstandig loonwerkbedrijf uit. Luc: “Iedereen maakt keuzes. Daar moeten we respect voor opbrengen. En er vooral voor zorgen dat binnen een gemeenschap als Lichtervelde iedereen zich welkom voelt.  Dat vraagt DURF”.

Voor N-VA staat Emma Werbrouck op de lijst. Zij is met haar 20 jaar de jongste kandidate bij DURF. “Er wordt in Lichtervelde veel over jongeren gepraat; te weinig met jongeren. Ik wil er met DURF voor zorgen dat de stem van de jeugd doorklinkt in de beslissingen” aldus Emma.

Hilde Pitteljon staat op de lijst namens SOMM. Ze is 58 jaar en Coördinator Centrum Consult bij Dominiek Savio. “Vanuit uit mijn beroep en mijn ervaring binnen de OCMW-raad ben ik gepassioneerd door zorg voor iedereen. De keuzes rond sociaal  beleid die de meerderheid nu maakt, maken me ongerust. Met DURF wil ik er mee voor zorgen dat de toekomst, onze toekomst beter wordt voorbereid” aldus Hilde.

Caroline Verplancke staat als onafhankelijke bij DURF. Zij is een 49-jarige verpleegkundige. Caroline: “Ik DURF gaan voor een zorgzame, warme gemeente waar iedereen gedragen wordt en goed omringd is; ook mensen die het moeilijker hebben. Met DURF gaan we voor een groene, weidse omgeving die perfect in balans is met cultuur, economie, mobiliteit"