Vief op bezoek bij Optima T

Jenka Watteny

02/05/2022
vereniging

Vief ging op bezoek in de verschillende afdelingen van Optima T. Een mooi en leerrijk bezoek waarbij men vooral vol verbazing was over wat daar wordt gepresteerd. 

Noel Vlaemynck, voorzitter van Vief was, samen met de andere leden, onder de indruk: "De firma ontstond in Torhout onder de naam Toradaele maar door de steeds toenemende opdrachten werd gezocht naar een nieuwe locatie met mogelijkheid tot uitbreiding. Ze kochten de site van de meubelfabriek Jivé aan, verbouwden deze en breidden uit. De mensen die er tewerkgesteld worden zijn allemaal personen met een lichamelijk gebrek die moeilijk een job kunnen vinden op de arbeidsmarkt. Aan de hand van een puntensysteem wordt gekeken waar ze die persoon kunnen inschakelen."

"Het is ongelofelijk wat ze er allemaal doen," zegt Noel, "als inwoner van Lichtervelde staat men vol verbazing te kijken naar wat er daar gepresteerd wordt. Vief Lichtervelde vond het een mooi en leerrijk bezoek en dankt Linda voor de rondleiding. Je kan de glimlach van de mensen die er tewerkgesteld zijn aflezen als er bezoekers langskomen."