Vief nodigt Lieven Debrauwer uit

Jenka Watteny

04/04/2022
Cultuur

Vief Lichtervelde nodigde Lieven Debrauwer uit in Cultuurhuis De Keizer, een gelegenheid om de jonge filmmaker uit Roeselare beter te leren kennen. 

Noel Vlaemynck: "Iedereen was benieuwd wat Lieven ons te bieden had. Voor hij de langspeelfilm Pauline en Paulette regisseerde maakte hij al meerdere kortfilms. Hij begon zijn talent op de jonge leeftijd van zestien jaar. Door zijn filmopleidingen in Gent groeide hij uit tot filmregisseur. Hij behaalde prijzen en onderscheidingen, zelfs in buitenlandse festivals. Voor de kortfilm 'Leonie' won hij de prijs van de jury op het festival van Cannes, de winnaar uit tien geselecteerde kortfilms. Het is spijtig dat deze kortfilms, die ware pareltjes zijn, zo weinig gekend zijn bij het grote publiek.

De kortfilm 'Testament' die hulde brengt aan zijn overleden grootmoeder wist het publiek te bekoren, door de eenvoud, nederigheid en warmte voor zijn familie. Bij iedere kortfilm bracht Lieven Debrauwer enkele mooie anekdotes. 

Om de namiddag af te sluiten bood Vief Lichtervelde iedere aanwezige een drank aan in bar Agnes. De bar genoemd naar wijlen uitbaatster Agnes, een retro uitgeruste bar, heel gezellig en waar we mooie herinneringen ophaalden."