Trimsalon Poodles & Doodles

Jenka Watteny

06/09/2023
winkel

Charlotte Lesage start binnenkort met het trimsalon Poodles&Doodles, voor alle hondenrassen maar haar specialiteit is krul en wavy vachten. 


Charlotte Lesage (35) woont samen met haar man Peter Vandermersch en dochtertje Léonce (3 jaar) in de Bollestraat 22B in Lichtervelde. In oktober start ze met Poodles&Doodles. 

Wat is het concept van Poodles&Doodles? 

Charlotte: Zo’n 8 jaar geleden ontdekte ik het hondenras ‘de Australian Labradoodle’. Meteen was ik verliefd. ‘Mocht er ooit een hond komen, zal het een Australian Labradoodle zijn.’ Ik begon me meer en meer te informeren: kenmerken, karakter, vacht, de ALAEU (vereniging die het fokken van de Australian Labradoodle probeert te beschermen), … Al snel ontdekte ik dat deze hondensoort meer gekend was in Nederland. Wij besloten ook een Australian Labradoodle in huis te nemen. Het was het begin van een heuse zoektocht. Men werkt namelijk met wachtlijsten. Na veel geduld mochten we onze pup (uit Nederland) halen: Robbie. Onze grote vriend, een Australian Labradoodle die nu bijna 6 jaar is. Al snel ontdekte ik dat dit ras inderdaad veel vachtverzorging nodig heeft. Ik ondervond ook heel snel dat ik dit eigenlijk heel leuk vond om te doen. Ik kocht mij een trimtafel aan en ander materiaal die ik voor hem nodig had. Ik deed veel vachtverzorging dus zelf, maar liet hem nu en dan toch eens ook naar de echte professionele trimster gaan. Na lang met het idee te hebben gespeeld, besloot ik dus om terug naar school te gaan. Ik wou dit vak toch eigenlijk echt wel onder de knie krijgen. Ik schreef me in bij Syntra West voor de opleiding hondentrimmen en mag me dus sinds juni gediplomeerd trimster noemen.

Het Poodles&Doodles-concept is dus nogal ontstaan vanuit mijn eigen hond: Robbie. In mijn trimsalon zijn alle rassen welkom, maar de krul en wavy vachten zijn toch mijn specialisatie. Ik blijf me hier in de toekomst ook verder in bijscholen.
Ik kende dergelijk soort concept (Doodle-salons) reeds in Nederland maar tot kort bestond dit hier in België nog niet echt. Ik gebruik voor alle honden aangepaste en natuurlijke producten en zal ook speciale Doodle-producten in huis hebben.

Hoe ben je op de naam gekomen?

Charlotte: De naam vond ik goed klinken. Ligt goed in de mond.
Ik vertrek vanuit de Australian Labradoodle maar sinds hun stijgende populariteit zien we meer en meer ook andere ‘poedel-kruisingen’. Zo kennen we nu ook al de Maltipoo, de Golden Doodle, de Cockapoo,…  ‘Poodles&Doodles’ dus.

Wat is jouw specialiteit?

Om te beginnen de specialisatie in de krul en wavy vachten. Een andere troef bij mij in Poodles&Doodles is de 1 op 1 formule die ik hanteer. Bij mij boek ik niet de grote massa aan honden op een dag: ik verkies tijd en rust. Ik gebruik geen bench om een hond in te steken die moet wachten tot de tafel vrij is. 1 per 1 .

Wat ik anders nog aanbied is een ‘walk and wash’-service. De klant kan ervoor kiezen dat ik eerst ga wandelen met hun hond alvorens ik de trimbeurt aanga. Mensen komen er soms niet altijd toe om dit te doen. Alsook kan ik de hond thuis komen oppikken en terug thuisbrengen.


De opening is voorzien voor oktober. Mensen kunnen al hun plaatsje reserveren via gsm-nr (0473 588447), via het e-mailadres (charlotte@poodlesanddoodles.be) alsook is er een contactformulier op de website (poodlesanddoodles.be). Je vindt Charlotte ook op de facebookpagina (Poodles&Doodles) en op Instagram (charlottes.poodlesanddoodles).