Trimsalon Brigou

Jenka Watteny

11/07/2023
winkel

Janice Brigou (26) opende in maart 2023 haar trimsalon in de Processieweg 60 in Lichtervelde. Je kan bij haar terecht met honden en katten. 

De hond de foto is de hond die wij met heel het gezin in huis genomen hebben dus is hij wel een beetje van iedereen uit het gezin. Hij woont wel bij mijn ouders maar komt geregeld op bezoek.


Waar heb je je opleiding gevolgd?

Mijn opleiding (avondles) heb ik gevolgd in Syntra west in Brugge (als ook de vachtverzorging van de kat).
In de toekomst zou ik graag ook nog wat opleidingen doen i.v.m. gedrag van kat en hond, maar voorlopig volg ik hier en daar wel nog een workshop van bepaalde rassen om up to date te blijven en om bij te leren natuurlijk.

Waarom wou je hiermee starten? 

Van kleinsaf aan wou ik iets doen met dieren (liefst hond en/of kat). Ik heb dan ook mijn dierenzorgdiploma behaald, en wou nog wat opleidingen erbij zoals honden trimmen. Dit sprak mij het meest aan en ik wist ook wel een beetje wat mij te wachten stond, vroeger hadden wij in school praktijklessen carnivoren en er zaten toen ook lessen honden trimmen bij. Sinds die opleiding wist ik dat dit de job was die ik wou doen.

Waar wil je je in specialiseren?

Waar ik mij vooral wil in ´specialiseren´ zijn de wolvachten (chowchow, keeshondjes, pomeriaantjes, berner sennen,...) en katten. Ze kunnen bij mij terecht voor lichte sedatie (gebeurt in de praktijk van een dierenarts), maar ik zal dit altijd als laatste optie gebruiken omdat dit nog steeds een risico is en blijft voor de kat. Ik zal dit enkel toestaan als de kat te agressief of te angstig is.

Het is interessant om afspraken vooraf vroeg genoeg te plannen of zelfs meerdere vast te zetten, zodat je zeker bent van je plaatsje. Alle info vind je terug op de Facebookpagina Trimsalon Brigou of mail naar trimsalonbrigou@hotmail.com
bigpic
Foto 1 van 2
bigpic
Foto 2 van 2
Foto 1 van 2
Foto 2 van 2