Theatertournee in t Cafe

Jenka Watteny

28/01/2024
Cultuur

Bart Claeys brengt samen met actrice Lore Camber en muzikante Caroline Vermandere het stuk 'De zaak van de dieren tegen de mensen', in zaal Ten Boomgaerde op 9 februari om 20.30 uur. 

(Foto: Bart Claeys) 

Er zijn 32 voorstellingen in 26 cafés van het Theatertournée in ‘t Café. Het stuk, ‘De zaak van de dieren tegen de mensen’, gaat een maatschappelijk thema aan.  

Bart Claeys, die jarenlang directeur was van ING in Lichtervelde, en nu in de Argenta in Ardooie werkt, is geen onbekende in Lichtervelde. Het is de eerste keer dat ze een maatschappelijk thema integreerden.

Bart: “De zang en muziek tijdens de voorstelling is uniek en neemt een belangrijke plaats in in het theaterstuk. Caroline Vermandere zit centraal op het podium. Ze begeleidt het stuk met gitaar en piano. Hiervoor componeerde ze de muziek zelf en speelt ze live, er zit geen enkele cover in. De mensen in het publiek zijn de jury. Lore en ik zijn twee advocaten in het proces die elk het publiek proberen te overtuigen van hun gelijk."

Praktisch 

Theatertournee in ‘t Café, ‘De zaak van de dieren tegen de mensen’, vindt plaats op vrijdag 9 februari om 20.30 uur in Ten Boomgaerde, Boomgaardstraat in Lichtervelde. Eén ticket kost 10 euro. Het theaterstuk wordt gespeeld tot eind maart in verschillende gemeentes en steden. Voor informatie hierover kan je terecht bij Bart Claeys, 0476 30 63 24.