Tentoonstelling De Geknipte Kat

Jenka Watteny

31/10/2023
Cultuur

Van 31 oktober tot 20 november is er in het gemeentehuis de tentoonstelling De Geknipte Kat, een ludieke tentoonstelling rond het zwerfkattenprobleem, hoe de gemeente dit aanpakt en wat men kan doen om te helpen. 


Er wordt informatie gegeven over hoe je het beste je kat kan verzorgen en over het belang van sterilisatie, chippen en registratie. De tentoonstelling is ontstaan in Ieper en doet nu de ronde van Vlaanderen. Ook Lize Feryn en Aster Nzeyimana, grote kattenvrienden én -kenners, duiken op in de tentoonstelling.

Wedstrijd op Instagram

Op Instagram loopt tijdens de tentoonstelling een wedstrijd op zoek naar de mooiste foto. Leerlingen van het lager onderwijs posten hun foto met de hashtag #degekniptekatlichtervelde. Wie de meeste likes haalt, wint een cadeaubon ter waarde van 30 euro van AVEVE. De winnaar wordt persoonlijk op de hoogte gehouden na afloop van de tentoonstelling.

Praktisch

De tentoonstelling loopt van 31 oktober tot en met 20 november in het gemeentehuis te Lichtervelde, Marktplaats 2, te bezoeken tijdens de openingsuren (www.lichtervelde.be).