Studiebegeleiding ook nuttig bij afstandsonderwijs

Patrick Demarest

07/03/2021
Actua

Na de Paasvakantie wil men alle leerlingen voltijds opnieuw naar school laten gaan. Dit omdat er minder leerachterstand zou worden opgelopen. Wij vroegen hoe Studiebegeleiding Haegeman de huidige situatie evalueert? 

Hans Haegeman: "Het tweede semester is alweer volop aan de gang. Corona steekt nog steeds stokken in de wielen, en dat laat op studievlak (ook) zijn sporen na. Heel wat studenten hebben het moeilijk met het zelfstandig verwerken van de leerstof die via afstandsonderwijs wordt aangereikt. Hierdoor ontstaat soms een leerachterstand en het gevoel dat het allemaal niet meer lukt."

"Hierbij kan Studiebegeleiding Haegeman zeker een duwtje in de rug geven. Of het nu gaat om inhoudelijke bijlessen of hulp bij het organiseren, structureren en plannen van de leerstof, we kunnen zeker helpen."

Hoe gaat dat in zijn werk?

Hans Haegeman: "Normaal plannen we eerst een intakegesprek in. Hierbij ontvangen we de student en zijn of haar ouders en gaan we samen op zoek naar de juiste aanpak. We kijken wat de verwachtingen en wensen zijn van ouders en studenten en welke rol wij daarbij kunnen spelen. Daarna kan de eigenlijke begeleiding van start gaan."