Startpremie voor nieuwe kinderopvanginitiatieven

Jenka Watteny

03/03/2024
jeugd Actua

Wie in Lichtervelde een nieuwe kinderopvang start kan voortaan een eenmalige opstartpremie krijgen. Bestaande opvanginitiatieven kunnen jaarlijks een ondersteuningspremie krijgen. De premie aanvragen kan via het e-loket op www.lichtervelde.be. Felies wil in de Hoogstraat een nieuwe groepsopvang openen, maar is nog volop op zoek naar gekwalificeerde onthaalouders. 

Felies hoopt dit jaar nog aan de slag te gaan. "We willen in de Hoogstraat een nieuwe groepsop­vang openen voor veertien kinderen. Grote verbou­wings­wer­ken of dergelijke zijn niet aan de orde. We hopen dit jaar nog te kunnen starten, maar we zijn wel nog op zoek naar onthaalouders,” vertelt Kathy Maelbrancke van Felies. 

Ook schepen van Gezin Steven Bogaert doet een warme oproep. "Wie aan de slag wil gaan in de nieuwe opvang van Felies in Lichtervelde kan terecht op kinderopvangroeselare@felies.be. Ook bij KIDZ Henri in de Statiestraat worden nog steeds nieuwe krachten gezocht. Daarvoor kunnen kandidaten contact opnemen met martine.romel@motena.be. Met de opstart- en ondersteuningspremie willen we de kandidaten en de huidige opvangplaatsen een duwtje in de rug geven. Als gemeente zijn we ook actief helpen meezoeken naar een geschikte locatie."

De voorwaarden om de premie te bekomen vind je terug via https://www.lichtervelde.be/bekendmakingen/detail/1084/subsidiereglement-ter-ondersteuning-van-initiatieven-voor-opvang-van-babys-en-peuters-van-0-tot-3-ja. De aanvraag dient te gebeuren via het e-loket.