Stappenclash 2021: Gaat Lichtervelde voor een 5de overwinning?

Patrick Demarest

28/04/2021
Actua

Op 1 mei 2021 is het weer zover. 17 gemeenten uit Midden-West-Vlaanderen gaan opnieuw de strijd met elkaar aan in de regionale stappenclash. In 2020 mocht Lichtervelde voor de 4de maal de beker in de lucht steken en won het opnieuw een fietstrapper. Je kan de fietstrappers terugvinden op de woonzorgsite, aan de Pastorietuin, op het Gildhofplein en aan de Finse piste. Dit jaar krijgt de winnende gemeente naast de wisselbeker een pak signalisatiematerialen of een beweegvriendelijke ‘surprise’-cadeau.

(Wie anders dan Smetje kan beter Lichtervelde vertegenwoordigen als ambassadeur om te verkondigen dat elke stap telt en iedereen kan deelnemen aan de Stappenclash?)


Gezondheidswinst door te stappen
Stappen zorgt er voor dat je goed in je vel zit en fit in je hoofd blijft. Het geeft je energie, boost jouw mentaal welzijn, is goed voor je spieren en gewrichten en vermindert de kans op overgewicht, diabetes en verschillende soorten kankers.
Stappen kan je overal: thuis, op het werk, tijdens je verplaatsingen en in je vrije tijd. Neem de trap in plaats van de lift, parkeer je auto iets verder, ga lunchwandelen, tuinier,… want elke stap telt.
Lijkt 10000 stappen onhaalbaar? Geen paniek, elke stap meer is een overwinning op zich. Hét ideale moment om nieuwe gewoontes te creëren.
Lichterveldse ereburger Gilbert Desmet als ambassadeur
Op 3 februari 2021 werd Gilbert Desmet 90 jaar. Gilbert is één van onze grootste wielerkampioenen (en de oudste gele truidrager nog in leven) en dit wou het gemeentebestuur niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Hij ontving uit handen van de burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn, en schepen van sport Els Kindt, het ereburgerschap. Daarnaast wordt nu ook het sportcentrum naar Gilbert vernoemd. Naast fietsen is hij ook een fervent wandelaar. Wie anders dan Smetje kan dan beter Lichtervelde vertegenwoordigen als ambassadeur om te verkondigen dat elke stap telt en iedereen kan deelnemen aan de Stappenclash?

Hoe ga je te werk?
Deed je al eens mee en werd je dus eerder al lid van de groep van jouw gemeente? Geef dan van 1 tot 31 mei je gezette stappen in op www.10000stappen.be.
Doe je voor de eerste keer mee? Ga naar www.10000stappen.be, registreer je profiel en word vervolgens lid van de groep van Lichtervelde. Je vindt deze groep via ‘Zoek een groep’. Geef voor elke dag in mei je gezette stappen in. Instappen kan gedurende de ganse maand mei.
Stappen tellen
Je kan een app op je smartphone installeren om stappen te tellen, gebruik maken van een activity tracker (zoals Fitbit, Garmin, Polar …) of kiezen voor een klassieke stappenteller die je ter hoogte van je heup draagt. Deze laatste kan je gratis ontlenen op de sportdienst. Er wordt enkel een waarborg gevraagd van 10 euro.

Stap Lichtervelde mee met Smetje naar de overwinning
Er zijn geen excuses om niet deel te nemen, zelfs als je niet graag wandelt. 10 minuten fietsen levert bijvoorbeeld ook 1.500 stappen op. Je vindt alle info terug op www.logomiddenwvl.be/stappenclash. Je kan de tussenstand volgen op de website van Lichtervelde zodat iedereen kan zien of Lichtervelde goed bezig is of een tandje moet bijsteken. Benieuwd of Lichtervelde ook het record van vorig jaar kan breken! Toen haalde het liefst een gemiddelde van 7,625km/inwoner.
Beweegvriendelijke gemeente
De gemeente wil tegen 2024 van Lichtervelde een beweegvriendelijke gemeente maken en de 10.000 stappenclash is een mooie start om hieraan te beginnen. Wie deelneemt, maakt bovendien kans via een tombola op een beweegvriendelijke prijs.