Spelotheek en bibliotheek slaan handen in elkaar

Jenka Watteny

30/01/2022
Cultuur

Vanaf 1 februari gaat de spelotheek 'Den Teirlinck' digitaal, dit in samenwerking met de gemeentelijke bibliotheek. 

De gegevens van Den Teirlinck worden voortaan ingevoerd in WISE, het bibliotheek-softwarepakket waar mee gewerkt wordt. Om gebruik te blijven maken van de spelotheek is het dan ook nodig om vanaf 1 februari lid te zijn van de bibliotheek. Lid zijn kost 5 euro per jaar. De uitleen van de spellen gebeurt digitaal, de catalogus is online te vinden op https///lichtervelde.bibliotheek.be. 

De locatie van Den Teirlinck blijft in De Schouw met dezelfde openingsuren als voorheen, op woensdag van 16.15 tot 18 uur. De uitbating blijft verder in handen van verschillende vrijwilligers. De bibliotheek staat in voor het invoeren van gegevens en voor het financiële luik. 

Een gezelschapsspel ontlenen kost 1 euro voor vier weken, voor een volksspel is het 2 euro voor één week. Eenmaal verlengen tegen betaling is mogelijk. Bij te laat binnenbrengen wordt 1,5 euro per week aangerekend. Vergoedingen worden allemaal digitaal in de bib betaald met uitzondering van de waarborg voor de volksspelen die cash in de spelotheek gedeponeerd wordt.