Speelbos jeugdsite

Jenka Watteny

12/02/2022
jeugd Natuur

De jeugdraad plant samen met de jeugdverenigingen, de jeugddienst en Bos+ meer dan 500 nieuwe bomen op de jeugdsite. 

De jeugdsite in de Leysafortstraat zal op die manier uitgroeien tot een speelbos met een groene rand tussen de jeugdsite en woonwijk Rozendaal. Ook de parking aan de Leysafortstraat zal groener gemaakt worden. 

"Als jeugdraad juichen we projecten als deze natuurlijk sterk toe," zegt Robin Gevaert, voorzitter van de jeugdraad, "extra groen en meer speelruimte voor kinderen geeft de fantasie en ontwikkeling van de jongeren een positieve kijk. De jeugdsite zal een nog toffere plek voor jongeren uit jeugdverenigingen worden, maar uiteraard ook voor de Lichterveldse jeugd die niet aangesloten is in een jeugdbeweging."

Ook schepen Steven Bogaert is tevreden over de plannen: "het opmaken van deze plannen gebeurde in een samenwerking tussen de jeugdraad, de jeugdverenigingen, de jeugddienst, het lokaal gemeentebestuur, Bos+, Gemeente van de toekomst, Bond Beter Leefmilieu en de provincie West-Vlaanderen. Intussen werden, met grote dank aan de technische dienst, de aanwezige speelheuvels al vergroot met extra aarde en de asfaltstroken achter het Scouts- en Chiro lokaal deels onthard."