Shiny Kids Talentenkamp

Jenka Watteny

28/01/2023
jeugd

Kathy Metdenancxt organiseert in de zomervakantie het Shiny Kids Talentenkamp. Geen standaard vakantiekamp, wel een kamp met als doel kinderen helpen tot rust te komen, hun talenten te leren ontdekken en het zelfvertrouwen te versterken. 

(Foto Kathy Metdenancxt)


Kathy Metdenancxt (46) woont in Brugge met haar man Karel en hun 13-jarige dochter Lisa. Tijdens de zomervakantie organiseert ze het Shiny Kids Talentenkamp in de kinderboerderij Den Ast in Lichtervelde. 

Kathy is holistisch kinder- en jongerencoach, geeft kindermediatie workshops (Hartjesmagie), organiseert Krachtige Kids ouder en kind workshops waarbij ouders en kinderen samen prikkels, gevoelens en onzekerheid leren loslaten en leren energetisch en vol zelfvertrouwen in hun kracht te staan. Ze geeft ook workshops Rust@School voor leerkrachten. Daarnaast is ze energetisch coach en helpt kinderen en volwassen met het energetisch loslaten van vastgezette emoties. 

Waarin verschilt dit kamp van het overige aanbod?

Kathy: Mijn Shiny Kids Talentenkampen zijn geen standaard vakantiekampen. De rustige activiteiten die we tijdens de kleinschalige kampen doen, hebben als doel de kinderen helpen tot rust te komen, hun zelfvertrouwen te versterken en spelenderwijs tools aan te reiken om ook thuis mee aan de slag te gaan. Tijdens de kampen leren de kinderen hun talenten ontdekken, mediteren we, spelen we rustige spelletjes gericht op meer concentratie en zelfvertrouwen, kinderen leren edelstenen kennen en gaan creatief aan de slag. Aan het einde van het kamp stralen ze!

Hoe kwam je op het idee om dit soort kampen te organiseren?

Kathy: Ik geef al meditatieworkshops 'Hartjesmagie' sinds 2016 in verschillende Brugse scholen. Tijdens die workshops doen we gelijkaardige activiteiten. Door de grote vraag van ouders heb ik het Shiny Kids Talentenkamp georganiseerd sinds de zomer van 2019. Sinds 2022 organiseer ik het kamp in Lichtervelde samen met Joetz vzw. Gezien het succes vorig jaar, hebben we beslist het dit jaar opnieuw te organiseren. 

Het Shiny Kids Talentenkamp gaat door in Kinderboerderij Den Ast, Hoogwielkestraat 55, 8810 Lichtervelde. Van 21 tot en met 25 augustus. Er zijn nog twee plaatsen vrij. 

Meer info: https://www.kiyashi.be/shiny-kids-talentenkamp