Rode Kruis stickeractie succesvol afgerond

Patrick Demarest

03/05/2021
vereniging

De Rode Kruis afdelingen moesten dit jaar creatief uit de hoek komen. Zo ook de afdeling Zwevezele die sinds één januari 2021 zijn werkgebied verruimd ziet met de gemeente Lichtervelde. Op zondag 2 mei werden in de Pastorietuin in de Boomgaardstraat, de laatste stickers verkocht aan burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn en eerste schepen Steven Bogaert.


“Sinds 1 januari 2021 maakt de gemeente Lichtervelde ook deel uit van ons eigen werkgebied”, opent PR- en wervingsverantwoordelijke Michiel Decloedt. “De vraag om ons werkgebied te vergroten werd ons vorig jaar gesteld door onze provinciale zetel. De reden waarom wij die vraag kregen was een samenloop van omstandigheden waarbij de herschikking van de hulpverleningszones een heel belangrijk gegeven was. Binnen zone Midwest sloten wij het best aan bij de gemeente Lichtervelde en in het verleden hadden wij al verscheidene hulpacties uitgevoerd in de gemeente. Vandaar de logische samensmelting.”

Tevreden

"De stickeractie is niet zoals andere jaren, maar ook al halen we niet het mooie resultaat van de vorige jaren, toch zijn we gezien de gegeven omstandigheden best tevreden met het huidig resultaat”, pikt ondervoorzitter Luc Vansteelant in. “Hoeveel het er precies zijn weten we nog niet, maar ik schat toch dat we er iets meer dan tweeduizend aan de man/vrouw zullen hebben gebracht. En daar mogen we gezien het coronatijdperk toch best tevreden en trots op zijn.”

“We zijn ook blij dat we de laatste stickers aan burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn en eerste schepen Steven Bogaert (beiden CD&V), kunnen verkopen, nadat we bij de start, onze eerste sticker voor onze afdeling hebben kunnen verkopen aan de burgemeester van Wingene: Lieven Huys (CD&V)”, vervolgt Luc. “Daarnaast ben ik ook fier dat onze afdeling bloeit en voor de helft uit meer dan jonge mensen – twintig en dertigers bestaat – die hun vrijetijd opofferen en verantwoordelijkheid nemen. Niet zo evident in deze bizarre tijden.”

“Met de steun van iedereen die een sticker kocht van onze afdeling en de goede communicatie met de twee gemeentebesturen van ons werkgebied, kunnen wij in de toekomst ingeschakeld worden op rampenniveau, preventieve hulpacties, EHBO cursussen, bloedinzamelingen en zoveel meer”, besluit PR-verantwoordelijke Michiel Decloedt.
(EVH)