Opnieuw mooi programma op Vijverkaffee

Jenka Watteny

05/07/2024
Actua

Het Vijverkaffee start zijn negende editie op 9 augustus. Tien dagen vol zon - daar hopen de organisatoren toch op - muziek en amusement, in de mooie setting die Papes Putten is. 


 Voor de negende editie werd gezorgd voor meer muziek, nieuwigheden op de kaart met twee nieuwe bieren en een pizza-oven.  

Jeroen Missinne en Tomas Madou, inrichters van het Vijverkaffee

“Op de kaart staan twee nieuwe bieren, het alcoholvrij bier Ramon en het trappistenbier Ename van brouwerij Roman. We kochten een pizza-oven aan, die we tijdens het Vijverkaffee gebruiken."

Goede doelen 

"Vorig jaar haalde het Vijverkaffee iets meer dan 3800 euro op dat werd verdeeld over vijf goede doelen. De goede doelen zullen dit jaar gelijklopend zijn. We gaan altijd op zoek naar een goed doel dat een affiniteit heeft met Lichtervelde of een Lichterveldenaar of die ons nauw aan het hart ligt. Zoals bijvoorbeeld Boven de Wolken en vzw Kinderheld.” 

Programma 

Het Vijverkaffee vindt plaats van 9 tot 18 augustus bij Papes Putten.

“Er zijn optredens van Super Valentino Starts, Huntsville Detectives, Lepopski, Les Arcs, Missy Sippy All Stars, Red Marbles, Voodoo Republic. Daarnaast de klassiekers zoals de barbecue, openlucht quiz, Kubb-tornooi, suppen. ‘Vooruit met de kuit’ komt langs, dat is een bende dolle majoretten en rare muzikanten die optreden in en rond het publiek. Blikvanger is Begijn Le Blue met zijn vertelling ‘Kijk’, hij komt vertellen over vogelspotten. Papes Putten is een ideale setting daarvoor. Voor de kinderen is er onder andere Larie en Apeschool, poppentheater Pardon Gaston, kindergrime, goochelaar Simon, kinderdans en clown öscr.”

Het volledige programma van het Vijverkaffee vind je op www.vijverkaffee.be.