Op naar de coronatombola

Patrick Demarest

21/08/2020
Economie

Het coronavirus houdt lelijk huis en heeft met niemand medelijden. Wil de kleine lokale zelfstandige overleven in coronatijden, dan is ondersteuning meer dan welkom. En dat hebben het gemeentebestuur van Lichtervelde en Unizo zeer goed begrepen. Zij pompen elk vijfduizend euro via een coronatombola in de lokale economie en kunnen om de actie te doen slagen ook rekenen op de medewerking van het Lichtervelds Economisch Forum (LEF).

In Lichtervelde zijn de inwoners zot van spaaracties, vandaar dat ze een gemeenschappelijke coronatombola organiseren onder de vorm van  een nieuwe spaaractie. De prijzenpot is gespekt met 1.137 schitterende prijzen. De spaaractie loopt van één tot  30 september. “Spaaracties kennen in Lichtervelde altijd een gigantisch succes, vandaar dat de initiatiefnemers ook nu weer kiezen om de coronatombola te houden in de vorm van een spaaractie”, steekt schepen Els Kindt (CD&V), bevoegd voor ondernemen van wal. “Vanaf één tot en met 30 september, kan je bij alle Lichterveldse handelaars die aan de actie deelnemen, stempels verzamelen. Wie een volle kaart met acht stempels bij drie of meer handelaars heeft verzameld, maakt kans op een van de 1.137 waardebonnen!” 


Grootste spaaractie ooit

De prijzenpot is gespekt met 10.000 euro aan waardebonnen, wat maakt dat dit de grootste spaaractie is die ooit in Lichtervelde werd gehouden. “We hebben lang over het concept nagedacht en overleg gepleegd”, vervolgt schepen Els Kindt. “Zomaar geld uitdelen en Sinterklaas spelen doen we niet, want dan schieten we ons doel voorbij en aangezien de Lichterveldenaar zot is van spaaracties en houden van stempels verzamelen, (zie het succes van de Valentijns ‘Lichtervelde Lieft’ en de Unizo-eindejaaracties uit het verleden, nvdr); bedienen we hen op hun wenken met deze nieuwe corona-actie.”

“De gemeente en Unizo investeren elk 5.000 euro in deze actie en geven hiermee een forse duw in de rug van de lokale handelaars, voor wie de actie geen cent kost”, pikt Andy Vanparys, de kersverse voorzitter van LEF in. “En eerlijk gezegd, ik heb nog nooit een tombola geweten met een prijzenpot van meer dan duizend waardebonnen.”

Peter Duyck van Unizo Lichtervelde beaamt dat volmondig en vult aan dat alle prijzen door een onschuldige hand zullen getrokken worden op 10 oktober 2020 tijdens een online trekking, waarna de winnaars hun prijs kunnen ophalen en de waardebonnen besteden bij een lokale handelaar of horecazaak. “Wij hopen zo mensen op de been te brengen, zodat ze lokale handelaars, winkeliers en het horecanetwerk in Lichtervelde leren kennen”, besluit Peter Duyck enthousiast. “