Olympische gezinsloop

Jenka Watteny

19/02/2024
sport

Vijf studenten van de hogeschool Vives in Torhout organiseren op 28 april een olympische gezinsloop nabij de Huwynsbossen. Tijdens een parcours van 4,3 kilometer zijn er verschillende sportieve opdrachten. De studenten mikken op jonge gezinnen met jonge kinderen, die samen de gezinsloop kunnen doen. 

(Foto: Vic Berten en Iben Lemahieu) 

De vijf 19-jarige studenten, Iben Lemahieu uit Lichtervelde, Vic Berten, Bent Rosselle, Senne Moerman en Hannes Cuvelier organiseren de gezinsloop in kader van hun jaaropdracht binnen het vak BR vakdidactiek. Voor de organisatie werken ze samen met de sportdienst van de gemeente Lichtervelde. 

VZW Gandalf 

De opbrengst van deze gezinsloop gaat naar het goede doel vzw Gandalf, een organisatie die reizen organiseert voor gezinnen die in armoede leven. 

Praktisch 

De gezinsloop vindt plaats op zondag 28 april en start en eindigt aan De Bossneppe (Kortrijkstraat 16, Lichtervelde). Kinderen betalen 4 euro, volwassenen 6 euro. De route gaat doorheen de Huwynsbossen en is ook een stukje off-road. Het parcours is volledig afgesloten. Bij de verschillende opdrachten is er begeleiding aanwezig. Inschrijven kan via het evenement op Facebook, Olympische gezinsloop.