Nut en Vermaak brengt Fondue Bourguignonne

Jenka Watteny

16/10/2023
Actua vereniging

Toneelkring Nut & Vermaak van de Burgersgilde brengt begin november hun toneelstuk Fondue Bourguignonne in zaal De Burgersgilde. 

Het verhaal: Bernard gaat met pensioen. Dat moet gevierd worden met een etentje: "Fondue Bourguignonne". De hele familie is erbij. De zoon heeft voor een verrassing gezorgd die Bernard in de gordijnen jaagt. Brigitte, zijn vrouw, heeft problemen met haar gezondheid, maar vandaag wil ze die vergeten om het feest niet te verstoren. De broers van beiden blijken een relatie te hebben die bij Bernard niet in goede aarde valt. De dochter moet net nu nog haar modellenexamen afleggen. Dan is er nog de vader van Bernard die in een flash-back één en ander verduidelijkt. Kan iedereen voldoende water in zijn wijn doen? 

De voorstellingen gaan door in zaal De Burgersgilde, Statiestraat 5 in Lichtervelde, op woensdag 1 november, vrijdag 3 november, zaterdag 4 november om 20 uur en zondag 5 november om 18.30 uur. Tickets kosten 11 euro, vooraf te reserveren via 0494 24 16 02 of steffidenys@gmail.com