Nieuwe speelzone aan de Finse piste

Patrick Demarest

26/05/2021
Actua

Naast de speelzone die in het voorjaar 2021 op het sportcentrum Gilbert Desmet kwam, is er nu een tweede speelzone op komst in Lichtervelde. Op dinsdag 25 mei 2021 werd op het schepencollege de aanbesteding goedgekeurd voor de bestelling van nieuwe speeltoestellen. Met deze toestellen wil de gemeente Lichtervelde een nieuwe - centraal gelegen - kindvriendelijke plaats creƫren aan de Finse piste ter hoogte van de fietsdoorsteek tussen de Nieuwstraat en de P. Denyslaan.

Het gaat om een speelzone voor kinderen van 2 tot 12 jaar waarbij een grote eyecatcher het pronkstuk moet worden van de site. De toestellen komen in een nog aan te leggen zandzone die zal dienen als valbeveiliging. De realisatie van de deze speelzone is, zonder vertragingen en afhankelijk van de levertijd, voorzien halfweg augustus 2021. Voor de bestelling van deze speeltoestellen, exclusief plaatsing en valbeveiliging, investeert de gemeente een bedrag van 62.500 euro.

Medewerking en participatie via de jeugdraad

Om deze nieuwe speelzone vorm te geven werkte men nauw samen met de jeugdraad. Een werkgroep kwam verschillende keren samen om te bekijken hoe de nieuwe speelzone er zou moeten uitzien en welk type toestellen er geplaatst kunnen worden voor de verschillende leeftijdsgroepen. Op deze manier betrekt de gemeente ook de jeugd bij het ontwikkelen van de speelzone aan de Finse piste. De werkgroep uit de jeugdraad blijft ook na het project aan de Finse piste samenkomen om alle speelzones en speeltoestellen in de gemeente Lichtervelde verder te evalueren.