Nieuwe kinderopvang De Pagaddertjes

Jenka Watteny

04/07/2024
Actua

Kinderopvang De Pagaddertjes, voor kinderen van 0 tot 3 jaar, opent in september in de Hoogstraat 22 in Lichtervelde. De opvang, onder Fellies, heeft plaats voor 14 kinderen per dag en werkt volgens inkomstentarief.

Louise Van Durme en Kelly Ameys zullen samen kinderopvang De Pagaddertjes openhouden: 

"We noemen de kinderen altijd 'pagaddertjes' vandaar de naam. Felies is een dienst die ouder en kind centraal zet en werkt via inkomenstarief wat voor ouders een voordeel kan zijn. “We houden ervan om kinderen te zien groeien en ontwikkelen en hierbij een belangrijke schakel te zijn. Zo streven we ernaar, als enthousiaste kinderbegeleiders, om de kinderen zoveel mogelijk te stimuleren in zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Bij ons kan ieder kind zich ontwikkelen op zijn eigen tempo en eigen manier. Een goed contact met de ouders is daarbij voor ons heel belangrijk.” 

Steven Bogaert, schepen van gezin:

"Sinds eind 2023 hebben we vanuit de gemeente een actieplan opgemaakt met o.a. een aanpassing van het subsidiereglement en opstartpremie voor opvanginitiatieven, die op vandaag al z'n vruchten heeft opgebracht! In het laatste kwartaal van dit jaar komen er 32 opvangplaatsen bij en dit door twee extra kinderopvanginitiatieven in het centrum. Naast de kinderopvang Felix (in de voormalige Zwaan) zal in de Hoogstraat nu ook ' De Pagaddertjes ' kunnen opstarten met dank aan Felies vzw en de verhuurder van het pand die het mogelijk maakt dat deze onthaalouders dergelijk initiatief kunnen ondernemen!"  

Praktisch 

Groepsopvang De Pagaddertjes opent de deuren in september in de Hoogstraat 22 in Lichtervelde. Binnenkort kunnen ouders hen terugvinden via de website ‘Opvang Vlaanderen’ (www.opvangvlaanderen.be). De inschrijvingen gebeuren via Felies (www.felies.be), nadien nemen zij contact op met de ouders voor een verdere rondleiding.