Nieuwe deelwagen in Lichtervelde

Jenka Watteny

18/07/2024
Actua

De gemeente Lichtervelde beschikt vanaf heden over een deelwagen, dit in samenwerking met vervoerregio Midwest. De Mazda, een benzinewagen, bevindt zich aan de achterkant van het station. Vanaf januari 2025 wordt een tweede, elektrische, deelwagen beschikbar en in het voorjaar 2025 worden een tiental deelfietsen voorzien. 

(Foto gemeente Lichtervelde)


Claus2you, het autodeelplatform van Claus Mobility uit Zonnebeke zal instaan voor de uitrol. Het aanbieden van deelsystemen past volledig binnen Hoppin, de nieuwe mobiliteitsvisie van de Vlaamse overheid.

Steven Bogaert, schepen van mobiliteit: "Een auto staat vaak stil, tot wel 23 uur per dag. Omdat een gedeelde auto vaker en door meer mensen wordt gebruikt, hoeft niet iedereen een eigen auto te hebben. Afhankelijk van de situatie kan een deelauto 3 tot wel 10 particuliere auto’s vervangen. Minder auto’s
in je straat, dat is gezondere luchten meer ruimte voor een aangenamere leefomgeving. Elk jaar neemt de populariteit van deelmobiliteit dan ook toe. Zo waren eind 2023 in 40 van de 64 West-Vlaamse gemeenten al deelauto's te vinden."

Geert Sanders, algemeen directeur WVI: "WVI is een voortrekker van de omschakeling naar duurzame en toekomstbestendige mobiliteit. Zo ondertekenden we recent de Green Deal Deelmobiliteit en Wonen met als
doel: onze lokale besturen ondersteunen bij de uitrol van deelmobiliteit en andere Vervoer op Maat-initiatieven, en proefondervindelijk aantonen dat autodelen een alternatief kan zijn voor de (tweede) auto."

Meer informatie en de link om aan te melden: https://www.lichtervelde.be/deelauto