Miroâkels

Jenka Watteny

27/12/2022
Cultuur muziek

Miroâkels is een kerstspel op rijm dat gebaseerd is op de teksten van Dario Fo. Auteur Peter Devlieger werd gevraagd door De Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia De Zwaan om met zijn verhalen het avondvullend muzikaal programma aaneen te praten. 


Luc Haeghebaert: "Peter kroop opnieuw in de pen en schreef een gloednieuw hilarisch kerstverhaal volledig in de lijn van zijn gekende concept: inhoudelijk helemaal anders dan ‘Jozef onthult’, maar genesteld in de cocoon van een rijmtekst kan het publiek naast de muziek andermaal voluit genieten van de frisse, levendige teksten doorspekt met schalkse humor en ironie. Een originele kijk op het Bijbelverhaal dat met maatschappijkritische humor volledig getransponeerd werd naar de actualiteit."

Muzikaal gedeelte

Luc Haeghebaert: "Het muzikale deel van het kerstverhaal neemt de Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia De Zwaan voor zijn rekening. Ze krijgen hiervoor de steun van het jeugdensemble Ferventis en de jongste muzikanten van de Mini’s. Met zo’n 70 muzikanten spelen ze onder andere Temple 125, A starry night, Snow in a silent wood, stemmige kerstmuziek, … Ook Hero, met zanger Aaron Willaert, staat op het programma. Alle muziek is aangepast aan het verhaal van Peter Devlieger wat uitmondt in een fantastisch en hilarisch luisterverhaal voor jong en oud! Plezier verzekerd!"

Praktisch

Miroâkels gaat door op vrijdag 6 januari 2023 om 19.30 uur in de Kerk van Sint-Jacobus de Meerdere in Lichtervelde. De deuren gaan open om 19.15 uur. Kaarten in voorverkoop kosten 10 euro (kinderen -12 jaar gratis; aan de deur 12 euro) en zijn te verkrijgen bij alle muzikanten, bij Peter Devlieger of via vzwdezwaan@gmail.com. Achteraf kan bijgepraat worden bij een hapje en drankje in Feestzaal De Zwaan.