Majorettetreffen

Jenka Watteny

21/09/2024
Cultuur

De majorettes van Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia De Zwaan bestaan dit jaar 50 jaar. Op 6 oktober organiseren ze een majorettetreffen, samen met verschillende korpsen en hun majorettes.


Lore Tytgat, hoofdmajorette:

"In de voormiddag is er een optocht van verschillende korpsen met hun majorettes. We proberen zoveel mogelijk straten in het centrum van de gemeente aan te doen. De optochten starten om 10 uur en eindigen om 12 uur aan OC De Schouw."

Deelnemers zijn:

KM Sint-Cecilia Aarsele (majorettes en harmonie), KM Sint-Cecilia Handzame (majorettes en fanfare), KF Sint-Cecilia Passendale (majorettes en fanfare), Kunst en Vermaak Zedelgem (majorettes) begeleid door KH De Burgersgilde Lichtervelde, KF Sint-Cecilia De Zwaan Lichtervelde (majorettes en fanfare). 

Eetfestijn

Over de middag is er het jaarlijks eetfestijn van vzw De Zwaan. Kaarten hiervoor zijn te koop via de website www.vzwdezwaan.be en kosten 20 euro (-12 jaar is dit 12 euro). Op het menu staat een buffet met soepen, pasta’s en friet.

Majoretteshow

In de namiddag is er een grote majoretteshow met deelname van de korpsen uit Handzame, Passendale, Zedelgem en De Zwaan Lichtervelde. Deze show begint om 14.30 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur. De toegang hiervoor is gratis maar mensen die het eetfestijn bijwonen hebben voorrang voor de plaatsen.

Tentoonstelling

Gans de dag staat een tentoonstelling opgesteld met foto’s van de deelnemende korpsen. Er is ook een heel interessant filmpje te zien uit de jaren ’70 van een muziekfestival in Lichtervelde waar heel veel majorettes op aanwezig waren.