Lichtervelde (t)Winkelt

Jenka Watteny

28/04/2022
winkel

Tijdens de pandemie werd er duchtig online geshopt. Het nadeel hiervan laat zich tonen in de straten van Lichtervelde: een dalend aanbod van fysieke winkels. Met het concept Lichtervelde (t)Winkelt wil het gemeentebestuur hier iets aan doen. 

De gemeente wil jonge, startende ondernemers steunen, maar ook vermijden en bestrijden van leegstand in het kernwinkelgebied. Voor deze actie heeft Lichtervelde een subsidiepot van 12 000 euro voorzien. De handelaar die een pop-up wil openen in één van de leegstaande handelspanden, kan rekenen op een tijdelijk contract van één jaar, dat aangeboden wordt door de verhuurder. Op hun beurt voorziet de gemeente financiële ondersteuning voor de starter en betaalt de helft van de handelshuur, met een maximum van 400 euro als subsidie aan de starter in de eerste zes maanden en 25 % handelshuur vanaf maand zeven tot maximum één jaar. 

Ook (t)Winkelen?

Aanvragen voor Lichtervelde Ontpopt mogen via het digitaal loket van de gemeente Lichtervelde of per afgifte van een aangetekende brief aan het Team Lokale Economie, gemeente Lichtervelde, Marktplaats 2, 8810 Lichtervelde.