Lichtervelde Loopt

Jenka Watteny

05/09/2023
sport

Lichtervelde loopt op zondag 17 september is dit jaar aan zijn zevende editie toe. De start en de finish van deze loopwedstrijd is opnieuw in de Zandstraat, ter hoogte van het sportcentrum. Iedere deelnemer ontvangt een prijs.

Iedereen die graag loopt kan deelnemen aan Lichtervelde Loopt, of je nu een geoefende loper bent of niet.Voor de tweede keer is er het Lichterveldse kampioenschap loopfietsjes, voor de allerkleinsten geboren in 2020 of jonger, er is de 200 meter kleuterloop en de verschillende afstanden voor leerlingen van het eerste tot zesde leerjaar. 


Prijzen

Iedereen krijgt bij teruggave van het borstnummer een mooi T-shirt en een attentie. Op de vijf kilometer is er een podium voor de eerste drie heren en eerste drie dames. Op de tien kilometer zijn er voor de eerste tien dames en heren geldprijzen en extra geldprijzen voor de eerste juniors en masters. Wie het wedstrijdrecord verbetert krijgt 100 euro bovenop.

Praktisch

Lichtervelde Loopt steunt ook dit jaar opnieuw het goede doel Kiekafobee, een vzw die onder meer vakanties realiseert voor gezinnen met een kind met kanker. Inschrijven voor de loopwedstrijd kan via www.lichterveldeloopt.be. Voorinschrijven kan tot 11 september. De dag zelf kan nog ingeschreven worden.