Lander The Barber

Jenka Watteny

26/05/2023
winkel

Lander Buijsse verhuisde onlangs van de Hazelstraat naar de Hoogwielkestraat 2, waar hij werkt als barbier, Lander The Barber. 


Vanwaar de verhuis?

Lander: Het grootste deel van mijn jeugd heb ik in het huis in de Hoogwielkestraat gewoond, en toen het opnieuw te koop stond heb ik geen moment getwijfeld. Het is een speciaal, trots gevoel, in een vertrouwde omgeving iets kunnen opbouwen waar je bent opgegroeid. Mijn broer Lukas, die schrijnwerker is, heeft het interieur onder handen genomen.

Wat doet een barbier?

Lander: Het is eigenlijk een modern begrip voor herenkapper. Knippen van mannenhaar en de baard wat bijwerken, met het scheermes de omlijning en de details afwerken. De laatste jaren leeft het beroep weer op. Ik heb een opleiding van zes maanden gevolgd Daarvoor oefende ik al bij vrienden en bij mijn broers. Vanaf de eerste week van mijn opleiding was ik ambitieus om iets op te bouwen. In de opleiding leer je de basis goed aan, maar je moet thuis veel oefenen om te blijven groeien. Gelukkig had ik heel wat familie, vrienden en kennissen die bereid waren zich door mij te laten knippen. 

De grootvader van mijn moeder was de laatste in de een lange rij van barbiers in de familie. En nu zet ik die traditie weer verder.

Een afspraak maken bij Lander kan via de website www.landerthebarber.com.

bigpic
Foto 1 van 2
bigpic
Foto 2 van 2
Foto 1 van 2
Foto 2 van 2