Land of Love op 26 en 27 augustus

Patrick Demarest

19/08/2022
muziek

Op 26 en 27 augustus vindt een tweedaags Land of Love plaats. Wij houden u op de hoogte en geven deze week ook nog tickets weg. Maar eerst nieuws over het festival.

Frederick Muys lichtte een en ander toe...

"Land of Love is aan zijn 5de editie toe. De opbouw is ondertussen van start gegaan en de eerste stellingen rijzen uit de grond. Ook dit jaar is de organisatie goed op weg om een uitverkochte editie waar te maken."

"De vip tickets zijn nagenoeg uitverkocht, voor de zaterdag zijn momenteel nog een 750 tickets beschikbaar maar met een verkoop van 100 tickets per dag slinken deze snel." 

"Ook voor de Pre Party op vrijdag is al 70% van de tickets de deur uit. Kortom, wie nog een kaartje wil bemachtigen wacht beter niet meer te lang. We hopen dat de weergoden ons net zoals de voorbije jaren gunstig zijn. De lange termijn voorspellingen zien er alvast veelbelovend uit!"

Nieuw dit jaar: Camping ‘’ The Backyard’ 

"Op vraag van velen is er dit jaar ook voor het eerst een camping aanwezig. 

De camping zal plaats bieden aan 500 aanwezigen waarvan 75% momenteel verkocht is. 

Op de camping zal voor het festival een dj leuke deuntjes draaien, is er een kapper aanwezig voor wie nog last minute zijn haar wenst uit te dossen, en op zaterdagochtend is er ontbijt mogelijk aan de bar van de camping. Net zoals op andere festivals is het meebrengen van glas ten strengste verboden. Mede door de droogte is ook open vuur zoals BBQ en gasvuurtjes niet toegestaan. 

Voor wie vreest dat zijn gsm het geen 2 dagen uit kan houden zijn er tevens enkele oplaadlockers voorzien zodat je zeker het hele weekend doorkomt. 

De camping opent op vrijdag vanaf 16 uur en sluit op zondag omstreeks 12 uur."

Pre Party 'Gates to the Past' op vrijdag 26 augustus 

"Voor het eerst opent Land of Love reeds zijn deuren op vrijdag.  

Het terrein zal beperkt toegankelijk zijn en de grootste tent (Air Stage) zal worden omgetoverd tot een heuse discotheek. 

Deze tent, met een capaciteit van 2000 personen, zal met top artiesten zoals DJ Wout, Bonzai All Stars en Franky Jones in lichterlaaie worden gezet. 

Die hards kunnen nog steeds Combi-Tickets kopen tegen de voordelige prijs van 60 euro, en zo genieten van 2 dagen Land of Love-magie."

Festival op Zaterdag 27 augustus: 'The Gates of Heaven' 

"Op zaterdag wordt de gekende succesformule weer boven gehaald. Opnieuw zullen meer dan 60 dj’s en 10-tallen acrobaten de weide omtoveren tot een magische wereld. 

De mainstage zal dit jaar nog imposanter zijn. Met 26 meter hoogte en 40 meter breedte breekt Land of Love opnieuw records. 

Vuur, CO2, ledschermen, Lasers,… Kosten noch moeite worden gespaard om opnieuw een spectaculaire show op poten te zetten. 

Ook de Rock stage en Retro stage worden nogmaals uitgebreid. Nieuw dit jaar is de Hiphop tent, en ook de Hardtyle tent is terug van vorig jaar even weggeweest."

Nieuw circulatieplan 

"In samenwerking met Stad Torhout werd een volledig nieuw circulatie/verkeersplan ontwikkeld. Hierbij gaat de hoogste prioriteit naar de veiligheid voor onze bezoekers en een vlotte toegankelijkheid.  

Bezoekers van het festival en de camping dienen aan te rijden via de Oude-Wijendalestraat richting de parking. 

Wie wenst gebruik te maken van de KISS & RIDE zone om iemand af te zetten of op te halen, zal moeten aanrijden via de Aartrijkestraat. 

De Steenveldstraat zal grotendeels verkeersvrij worden gemaakt en is dus niet toegankelijk voor voertuigen zonder doorgangsbewijs (Hulpdiensten/Artiesten)."