Kunstgrasveld B-terrein officieel geopend

Jenka Watteny

02/09/2023
sport

Het college besliste in april 2023 om een kunstgrasveld aan te leggen op het B-terrein bij het sportcentrum Gilbert Desmet. De opdracht werd gegeven aan Farys die onmiddellijk een procedure in gang zette om het veld klaar te hebben tegen het nieuwe voetbalseizoen.


Sportinfrabouw NV

De firma Sportinfrabouw NV uit Essen stond in voor de aanleg en startte de werken op maandag 22 mei 2023. De werken werden afgerond volgens de vooropgezette planning in 35 werkdagen.

Met het nieuwe terrein is de bespeelbaarheid groter omdat een kunstgras minder weersafhankelijk is. Daarnaast zorgt kunstgras voor een beter waterbeheer. In de huidige klimatologische omstandigheden is de toestand van een natuurveld heel afhankelijk van het weer en bij droogte een grote kost.

De spelers van FC Lichtervelde zijn tevreden met hun nieuwe trainingsveld.

LED-verlichting voor het nieuwe kunstgrasveld en de tennisterreinen

Naast de aanleg van het kunstgrasveld werd de energieverslindende verlichting van het vroegere B-terrein en de tennisterreinen vervangen door LED-verlichting. De verledding is in termen van reductie van de CO2-uitstoot een goede keuze en verlaagt het totaal verbruik van de gemeente.

Voor de tennisverlichting bedraagt de terugverdientijd van de 8 nieuwe armaturen 12 jaar bij een verwachte stijging van de energiekost van elektriciteit van 4% per jaar t.o.v. 2022.

De totale investering bedraagt 379 320,80 EURO (excl. BTW).