Koen Buyse (Zornik) opent Parkies op 3 augustus

Patrick Demarest

28/07/2021
muziek

Op dinsdag 3 augustus gaat Parkies ook in Torhout van start in het stadspark in de Aartrijkestraat, achter het stadskantoor. Koen Buyse (3 augustus) bijt de spits af en daarna volgen Soul 2 Soul (10 augustus), Gene Thomas (17 augustus) en Barbara Dex (24 augustus).

In enkele uren tijd was het reünie-optreden van Zornik (‘Love Affair’, ‘Scared of Yourself’), de band van Koen Buyse, in de Brusselse AB uitverkocht. De excentrieke, aparte, opvallende en charismatische zanger behoort nog steeds tot de absolute top. Je moet hem minstens één keer in je leven aan het werk zien, want wat hij neerzet is steeds van hoogstaande kwaliteit. Buyse heeft tonnen ervaring en als vakman weet hij perfect hoe hij zijn publiek moet bespelen, waardoor hij zichzelf telkens overstijgt en elk concert een uniek karakter krijgt.

Dat geldt ook voor Barbara Dex, de Kempense die ondertussen al meer dan 25 jaar meedraait in het vak, goed voor 11 uiteenlopende succesalbums die ze vulde met pop, rock, country en varianten. Met haar nieuwste single ‘Pluk de dag’ keert Barbara terug naar het Nederlandstalige repertoire. De song is de voorbode van een nieuw album dat in het najaar verschijnt. Haar songs op dat album zijn geïnspireerd op bekende liedjes uit de jaren ’80, weliswaar in een nieuw jasje en voorzien van een eigentijdse productie. Wedden dat ze op het Parkies-concert in Torhout het publiek trakteert op een voorsmaakje?

De strafste stemmen hoor je bij Soul 2 Soul, waar Hervé Martens met zijn muzikanten Sofie Verbruggen, Sandrine Van Handenhoven en Stef Caers begeleidt.

Het was niet alleen zijn ‘Kom wat dichterbij’ die in een nieuwe versie Zomerhit won, ook met zijn medewerking aan ‘Liefde voor Muziek’ trok Gene Thomas vorige zomer alle aandacht. Ondertussen lanceerde de ambassadeur van de goede vibes en positiviteit zijn nieuwste single ‘Ik ben vrij’ en zijn eigen gin Génial. Allemaal fijne dingen, maar het meest kijkt Gene uit naar het moment dat hij met zijn muzikanten opnieuw kan spelen en het publiek meezingt met ‘Voor haar’, ‘Wees van mij’ en nog een rits pareltjes uit zijn rijkgevulde repertoire.

Praktisch

Op de dinsdagavonden in augustus ben je vanaf 19 uur welkom in het stadspark van Torhout (in de Aartrijkestraat, aan de achterkant van het stadskantoor). De concerten starten tussen 20 en 20.30 uur. Elke artiest speelt met zijn of haar muzikanten één complete set van 60 à 90 minuten. Het speelplein blijft tijdens de optredens vrij toegankelijk.

Registreren noodzakelijk

Door de huidige maatregelen zijn we verplicht om de capaciteit per locatie te beperken, waardoor we onze vertrouwde formule hebben aangepast. De Parkies-concerten blijven gratis, maar we werken wel met een registratiesysteem: per gereserveerd ticket betaal je 4,5 euro. Daarin zit de administratieve verwerking én je eerste drankvoucher ter waarde van 2,7 euro. Door de preregistratie ben je vooraf zeker van een plaats voor het podium. Op de concertdagen reserveer en betaal je via een QR-app. Als de regels voor evenementen in de tussentijd zouden veranderen, passen wij ons uiteraard aan, al wordt het reservatiesysteem tot het einde van deze Parkies-concerten aangehouden”, klinkt het bij de organisatie.

Meer info en reserveren: www.parkies.be