Kleuters van 't Vlot starten school in nieuw gebouw

Jenka Watteny

30/08/2023
Onderwijs

Het nieuwe schooljaar komt snel dichterbij. Voor de kleuters van 't Vlot wordt het een bijzondere start, want zij mogen starten in hun nieuwe klasjes. Piekfijn afgewerkt en op maat van de kinderhandjes. 

(Foto: FB 't Vlot)


Sofie Segaert, directeur van 't Vlot: 

"De werken namen aanvang eind 2021. Twee jaar lang hebben de lagere schoolkinderen en de kleuters wat krap gezeten, maar nu is er eindelijk weer wat ademruimte. De klassen zijn ruim en heel functioneel. Alles op maat en hoogte van de kleuters, zoals het spelmateriaal, de lavabo’s en de toiletten. Per blok van twee klassen is er een aparte sanitaire ruimte voorzien, zodat kinderen niet meer alleen door de gangen kunnen dwalen naar de toiletten. De klassen kunnen ook omgebouwd worden tot één grote ruimte, waardoor de juffen kunnen samenwerken en de groepen opdelen, om tegemoet te komen aan de noden van alle kinderen in de klas.

Op de speelplaats van de kleuters staat een grote, centrale zandbak, er is een fietsparcours waar de kinderen op kunnen fietsen tijdens de speeltijd, er komt een nieuw speeltuig en onze mooie tuin kan weer worden gebruikt om in te ravotten. We hebben een mooi budget om nieuwe meubels aan te kopen en heel veel spullen die op ons verlanglijstje stonden hebben we kunnen afvinken dankzij de hulp van de ouderraad. De kleuterjuffen zijn intussen al heel de vakantie aan het werk om alles klaar te krijgen tegen 1 september."