Judoclub Lichtervelde behaalt resem medailles

Jenka Watteny

20/05/2024
sport

Het voorbije seizoen behaalde Judoclub Lichtervelde heel wat medailles. Voor deze prestatie werden ze ontvangen door het gemeentebestuur. 


Francky Dereere, hoofdtrainer

"Op het PK Jeugd in Ieper behaalden we in totaal 11 medailles, waaronder 4 Westvlaamse kampioenen: bij U15 zilver voor Lotte Dombrecht. Bij U18 goud voor Lyelle Roels en Vic Dereere, zilver voor Sem Wittevrongel en May Vantyghem, brons voor Hebe Willaert en Matthis Lagae. Bij U21 goud voor Jitske Vanbaelenberghe en Karel Dereere, zilver voor Eris Druart, brons voor Stijn Moerman. 

Op VK vechten de 4 besten van elke vlaamse provincie voor de marbels en is de oogst minder maar de vrucht zoeter. Eris en Vic haalden Brons en Karel zilver. 

Vervolgens op het BK waar de 4 beste Vlamingen zich meten met de 4 beste Walen per categorie slaagden de broers Vic en Karel Dereere erin om beiden brons te behalen.

Ook onze 2 Herenploegen en Damesploeg kwamen in actie in november 2023 maar konden geen podiumplaats bemachtigen. De dames eindigen echter millimeters naast het podium, vierde plaats."

bigpic
Foto 1 van 4
bigpic
Foto 2 van 4
bigpic
Foto 3 van 4
bigpic
Foto 4 van 4
Foto 1 van 4
Foto 2 van 4
Foto 3 van 4
Foto 4 van 4