ING-bank sluit op 30 juni

Jenka Watteny

24/06/2023
Economie

Vanaf 1 juli verhuist het ING-kantoor in de Marktplaats in Lichtervelde naar het kantoor in de Zwanestraat in Torhout, vlakbij de kerk. ING kiest er nationaal voor om tal van kantoren te groepen tot kantoorgroepen. Bart Claeys, bankdirecteur van ING in Lichtervelde verhuist niet mee naar Torhout.

Bart Claeys (57): Ik ben in oktober 2003 gestart bij ING en daarvoor was ik kantoorhouder bij BACOB Lichtervelde sinds 1 november 1991. Nationaal worden tal van kantoren gegroepeerd. De transformatie vindt overal plaats vanaf 1 juli er wordt zo gekomen tot kantoorgroepen van minimaal 15 000 cliënten. In de omgeving Houtland worden de kantoren Lichtervelde, Kortemark, Torhout, Ichtegem, Koekelare en Diksmuide gegroepeerd in een nieuwe kantoorgroep waarbij enkel Torhout en Diksmuide als uitbatingspunt zullen blijven. De voornaamste reden hiervoor is dat de equipe in een kantoorgroep groter is waardoor iedere medewerker meer zijn eigen specialisatie zal hebben.

Bancontact blijft voorlopig

Bart: Mijn trouwe rechterhand Mark Vantieghem verhuist wel mee naar Torhout.  Gezien er slechts drie zelfstandige directeuren konden aanblijven, viel de keuze op de directeuren uit Torhout en Diksmuide en kon ik niet langer actief blijven binnen ING zodat mijn verhaal stopt. Maar ik sluit niet uit dat ik ooit opnieuw in het bankwezen terecht kom. Voorlopig blijft het wel mogelijk cash af te halen in het ING-kantoor of overschrijvingen te doen. In andere gemeenten en steden sluiten de automaten wel, maar omdat Lichtervelde nog geen algemeen cashpoint heeft, blijven deze open tot er wel één is.

Bart: Ik wil de cliënten bedanken voor het jarenlange financiële vertrouwen, maar ook voor de verbondenheid en de vriendschap die veelal is ontstaan. Het was voor mij een eer en een genoegen om hun bankier te mogen zijn.