"Ik maak liters Picon"

Patrick Demarest

06/01/2021
horeca/toerisme

Je hebt er lang, heel lang over nagedacht: laat je een 'veilige' baan in een kinderopvang schieten voor het onzekere leven als caféwaardin? Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus opende Madelon Vanzieleghem (33) op 11 oktober 2019 de deuren van De Gouden Appel, het café waar ze vroeger zelf veel vertoefde. Vijf maanden later sloot corona de voordeur...

"Op 11 maart 2020, na vijf maanden,  moest ik omwille van de coronapandemie inderdaad sluiten. Leuk is anders maar de gezondheid primeert uiteraard. Tijdens die eerste lockdown ben ik na vijf weken gestart met take away. Normaal kon je spaghetti en croques krijgen bij mij in het café, spaghetti was er dus ook als take away."

"Op donderdag 11 juni 2020 mocht de horeca opnieuw open maar daar kwam op 19 oktober alweer een einde aan. Tijdens die tweede lockdown lieten we de in de keuken geplande werken vroeger uitvoeren en daardoor konden we pas vanaf het vierde weekend in die lockdown take away aanbieden. Die is meteen ook wat uitgebreider: spaghetti en lasagne en er komen nog drie andere pastagerechten bij. En...er is ook nog huisgemaakte Picon! Die valt blijkbaar heel goed in de smaak en dus maak ik er ook liters!"

Heb je er niet aan gedacht om in deze periode terug te keren naar de kinderopvang?

Madelon: "Nee hoor! Ik blijf bij mijn leest. Dankzij de steunmaatregelen van de overheid en de take away die goed werkt, red ik het wel. En als je ander betaald werk gaat doen, moet je al je premies teruggeven.  Blijven knokken voor mijn droom dus."

Afhaalmomenten in 'den Appel' zijn er op donderdag en vrijdag van 17 tot 19 uur en op zaterdag en zondag van 15 tot 18 uur. Je kan er ook verse soep en warme chocolademelk kopen om mee te nemen dan.