IBO De Duiventil bestaat 30 jaar

Jenka Watteny

24/08/2024
jeugd Actua

De buitenschoolse opvang, De Duiventil, bestaat dit jaar 30 jaar. De opvang startte op de eerste schooldag van 1994. Op woensdag 18 september worden de kindjes in de Duiventil extra in de watten gelegd om 30 jaar te vieren.  

(Anne-Sophie Verhelst, Annie Asaert, Sylvie Watteny, Nadine Blomme, An Van Denbroucke, Cynthia Vandenberghe en Iris Meekers)

De Duiventil veranderde in de loop van de 30 jaar een paar keer van locatie. Op 1 september 1994 wordt de locatie in Lichtenhove, waar de oude bibliotheek zat, in gebruik genomen. Daarna verhuisden ze naar de Beverenstraat, om uiteindelijk naar de huidige locatie in de Klyseweg 30 te verhuizen, omwille van de blijvende groei van het aantal kinderen. De Duiventil vangt dagelijks voor- en naschools zo'n 42 peuters, kleuters en lagere schoolkinderen op. 

Het huidige team van de Duiventil bestaat uit Nadine Blomme, Annie Asaert, An Van Denbroucke, Sylvie Watteny, Cynthia Vandenberghe en Iris Meekers. Anne-Sophie Verhelst is sinds januari 2023 de coördinatrice van de naschoolse opvang. Schepen van gezin is Steven Bogaert.