Hof Daalder: hondenhotel met hart voor honden

Jenka Watteny

12/05/2022
winkel

Een hotel waar honden op de eerste plaats komen, waar ze kunnen slapen in hun eigen kamer maar ook voluit kunnen socializen met andere honden. Het lijkt een droom, maar het kan allemaal zomaar hier, in Lichtervelde. 

Hof Daalder is gelegen in de Daalderstraat 3 in Lichtervelde. De uitbaters, Helena Van Leuven (34) en Kevin Boriau (34), zijn een sympathiek koppel dat oorspronkelijk uit Oost-Vlaanderen komt. Ze kwamen naar Lichtervelde, enkel en alleen voor deze locatie. Maar intussen heeft onze gemeente hun hart gestolen en willen ze hier niet meer weg. Hof Daalder is niet zomaar een hondenpension, wie zijn hond hier laat verblijven trakteert het dier op een aangenaam verlof. 

Hondenhotel

Kevin: "Er is plaats voor 22 honden. Iedere hond zit apart op zijn eigen kamer maar kan vrijuit naar buiten om met de andere honden te spelen. Het hotel is 24 op 24, zeven op zeven dagen open, zowel voor dagopvang als voor langere opvang. De honden komen hier terwijl hun baasjes aan het werk zijn. De dieren komen in contact met andere honden, ze hebben beweging, drie keer op een dag laten we ze vrij op de speelweide. Altijd onder begeleiding. We maken filmpjes van de honden en plaatsen het op facebook en Instagram zodat de eigenaar het kan volgen." 

Rescue pet food

Voor Helena en Kevin komen de honden op de eerste plaats. Zelf hebben ze er vijf. Ook voeding is een belangrijk aspect voor hen.

Kevin: "Met onze 'rescue pet food' gaan we steeds op zoek naar de beste voeding voor de hond, we ontwikkelden merkvoeding en snacks voor de dieren. Bij iedere aankoop gaat 5 % naar een goed doel. Via de aankoop op de webshop kan het goede doel gekozen worden en per maand weet je hoeveel er naar het doel ging." In 2021 konden ze op die manier    11 500 euro schenken.

Sporten met de hond

Bewegen is belangrijk, zowel voor de hond als voor zijn baasje. Kevin: "Wij sporten zelf graag, en als we dat kunnen doen met de hond dan slaan we twee vliegen in één klap. Wij proberen al onze interesses zoveel mogelijk te combineren met activiteiten met de honden. We hebben een aanvraag ingediend voor een binnenzwembad, waarbij zowel de hond als de eigenaar samen kunnen zwemmen. Daarnaast zijn er plannen voor een binnenspeeltuin."

Trimsalon en trainingen

Dat de hond in Hof Daalder zowat alles kan doen, is duidelijk. Niet alleen sporten, goede voeding of op hotel gaan, ook de vacht komt aan de beurt in het trimsalon, waar de hond een pure verwennerij wacht.

Maar soms gaat het wel eens niet zoals de eigenaar het zou willen en stelt de hond probleemgedrag. Kevin: "Ik vind het een uitdaging om trainingen te geven omtrent probleemgedragingen. De oorzaak zoeken, het probleem oplossen, er zijn heel veel verschillende situaties waar probleemgedrag zich kan in uiten. Dat gebeurt via gedragscoaching."

Het is duidelijk, Hof Daalder is een paradijs voor honden. Kevin en Helena hebben door de jaren heen heel wat ervaring opgedaan en hebben van Daalder een mooie plaats gemaakt, die ze graag willen uitbreiden. Kevin: "We weten dat we duurder zijn dan andere pensions maar we bieden veel meer aan. Mensen komen van overal met hun hond naar hier, Antwerpen, Nederland. Onze naam wordt vooral doorgegeven via mond- aan mondreclame, of via dierenartsen."

Hondencentrum Hof Daalder, Daalderstraat 3 in Lichtervelde. 

www.hofdaalder.be, mail: info@hofdaalder.be of 0476 72 17 55 (tussen 10 en 18 uur). Ook te volgen via Facebook en Instagram. www.rescuepetshop.be is de online webwinkel voor voeding en toebehoren.