HighFiveDay 2021: Lichtervelde wereldhoofdstad Spinning

Patrick Demarest

27/10/2021
Actua

G-Ride official Spinning center en Kiekafobee organiseren voor de derde keer een HighFiveDay Spinning marathon. 90 Spinningfietsen worden opgesteld in het gemeentelijk sportcentrum ‘Gilbert Desmet’ in Lichtervelde met deelnemers uit acht Europese landen. Spinning instructeurs uit Schotland, Duitsland, Hongarije, Portugal en België geven beurtelings vooraan het beste van zichzelf, begeleid door opzwepende muziek met klank- en lichtshow voor ritten van telkens 45 à 50 minuten. Tussen de ritten wordt een pauze van tien minuten voorzien.

Organisator van de spinning is Geert Vens, zelf instructeur: "dit jaar werd er in kader van het thema van de warmste week ‘kunnen zijn wie je bent’, een special guest uitgenodigd.

Het eerste uur is een gezamenlijke rit, dan rijden alle instructeurs samen. Er zijn 60 deelnemers die acht uur rijden, en een tiental die zes uur achtereen rijden. De warme, vriendschappelijke sfeer is typisch voor dit sportieve event. Hier ontstaan nieuwe vriendschapsbanden en worden er levenslange herinneringen gecreëerd. Positieve energie en good vibes zijn meer dan ooit aanwezig."

Programma

Vrijdag 5 november: twee uur unieke welkomstrit van 18 tot 20 uur, ‘free again’.

Zaterdag 6 november: acht uur Spinning marathon ‘Elixir of Joy’ van 10 tot 18 uur.


’s Avonds wordt er een etentje georganiseerd. Vooraf inschrijven is verplicht, 15 euro per volwassene, 10 euro kinderen tot twaalf jaar. Kaarten zijn te verkrijgen bij G-Ride, Kiekafobee bestuur en café De Boksneuze.

Deelnemers kunnen opteren om twee, vier, zes of acht uur op de fiets te genieten. De marathon op zaterdag is uitverkocht maar voor vrijdag kan je nog boeken via www.highfiveday.be. Supporters zijn welkom.

De opbrengst van dit evenement gaat integraal naar vzw Kiekafobee (www.kiekafobee.be).