Hans Roelens acteert in spin-off van Eigen Kweek

Jenka Watteny

27/08/2022
Cultuur

Chantal, het personage uit Eigen Kweek, gespeeld door Maaike Cafmeyer, krijgt haar eigen spin-off. In de eerste twee afleveringen is er een rol weggelegd voor Lichterveldenaar Hans Roelens. Die twee afleveringen worden vertoond op het grote scherm in Cultuurhuis De Keizer. 

Hans Roelens (61) is medewerker in cultuurhuis De Keizer. Hij is niet aan zijn proefstuk toe, hij acteerde in 'Brussel Nieuwstraat' en in een paar reclamefilmpjes. Intussen staat hij 40 jaar op de planken met verschillende toneelgezelschappen. 

Hans: "Een dag na mijn pensioen werd ik opgebeld door Mathias Sercu of ik wou meespelen in de serie. Ik heb auditie gedaan via het castingbureau en werd geselecteerd.  Daarnaast was ik politieadviseur voor de serie. Mijn rol vereiste rijden met een tractor, wat ik voorheen nooit gedaan had. Er volgde dus een spoedcursus tractor rijden." 

De eerste twee afleveringen van 'Chantal' worden afgespeeld in Cultuurhuis De Keizer, Neerstraat 11 te Lichtervelde op zondag 4 september en zondag 11 september, om 20.50 uur. Tickets zijn te koop via de website www.cultuurhuisdekeizer.com