Feesttenten Tectronic

Patrick Demarest

14/11/2020
Bedrijf

TecTronic Feesttenten uit Lichtervelde is gespecialiseerd in de productie en verkoop van kwalitatieve partytenten, bedrukte vouwtenten en alles van feestmateriaal zoals tentvloeren, terrasverwarming, plooistoelen, tafels, verlichting...De feestsector dus en die is tot nader order niet echt met de coronamaatregelen te combineren. 

(Van links naar rechts: medewerker Lita Coucke, zaakvoerder Tony Mouton, zaakvoerder Annelies Steelandt, Elise Ponsaerts en Cedric Devos. Samira Blomme werkt van thuis uit.)

Geschiedenis

In 2008 zijn Tony Mouton en Annelies Steelandt van nul gestart met de online winkel, de webshop www.tectronic-feesttenten.be

Annelies Steelandt: "Beiden zijn we heel internet minded. Tony is immers programmeur van opleiding en ik genoot ruime ervaring in SEO copywriting en internet marketing. De ideale basis voor het uitbouwen van een succesvolle webshop."

"Onze tuin in de Grietestraat werd omgedoopt tot outdoor showroom. In de stallen pony’s, mekkerende schaapjes en een Bouvier. In de aanpalende wei een grote kadertent met de eerste voorraad. Veel klanten van toen spreken nu nog over dat charmante boerderijtje waar je partytenten kon kopen…"

Verhuis naar industrielaan

"Sinds 2012 werken we vanuit de Industrielaan 26, met veel meer opslagplaats, een deftige toonzaal en kantoren voor personeel. Momenteel zijn er 4 mensen in dienst, voor verkoop, grafisch ontwerp, onderhoud website en logistiek."

"De productie doen we zelf met aandacht voor continue innovatie. Volgend jaar plannen we een uniek model op de markt te brengen, de Mamba Inflatable, een opblaasbare partytent in 4 maten tot 8 meter lang: heel compact in volume, lichtgewicht, stevig (met succes getest tot 6 Beaufort) én betaalbaar."

"Onze klanten zijn heel divers: particulieren, bedrijven, verenigingen en overheid.

We zijn vooral actief in de Benelux, Frankrijk en Zwitserland."

Corona

"Corona heeft uiteraard een grote impact. Als niet-essentiële winkel moeten we bij elke lockdown dicht. Tot overmaat van ramp viel de pandemie net samen met de start van het hoogseizoen, normaal van maart tot en met augustus. Veel lopende bestellingen voor events werden geannuleerd. Communie- en trouwfeesten uitgesteld. Een plotse omzetdaling van 45% aan de start van het seizoen, niet fijn!"

"Ondertussen hebben we dit omzetverlies sterk kunnen beperken door in te spelen op de gewijzigde vraag: nl. tenten voor triageposten, wachttenten voor bakkers, slagers, supermarkten, terrastenten voor horeca, …  We mogen de particuliere bubbel niet vergeten; veel mensen willen een kleinere tent om hun gasten veilig in open lucht te kunnen ontvangen, met een terrasverwarmer erbij."

"De totaalomzet zal aanzienlijk lager liggen dan vorig jaar door Covid. Toch zien we de toekomst positief tegemoet. Ook Corona gaat weer weg. Alles komt goed, uiteindelijk. We hopen voor iedereen dat de lente van 2021 beter kan ingezet worden, met een goede gezondheid en een economie die terug mag opleven."

"Momenteel werken we achter gesloten deuren. Je kan online bestellen en aan huis laten leveren of volgens afspraak afhalen."

Tectronic Feesttenten
Industrielaan 26
Lichtervelde
051 54 54 25

www.tectronic-feesttenten.be