Er zit meer in een Oxfam-pakje

Patrick Demarest

02/12/2021
Actua

Vorig jaar organiseerde Oxfam Wereldwinkel Lichtervelde een alternatieve versie van de cadeaudagen, namelijk de ‘etalagewandeling’. Dit jaar pakken ze uit met een pop-up-weekend in OC De Schouw voor de Faire Feesten. Naast het ruime aanbod van OWW producten en geschenken bieden ze extra kansen aan lokale of sociaal actieve projecten. Cartooniste Niet Nu Laura ontwierp een koffiebewaardoos en kerstchocolaatjes die beiden te koop zijn op de cadeaudagen.

Zes leerlingen uit het derde middelbaar van het SIVI in Torhout helpen mee aan de opbouw van de standen, om op die manier ervaring werkplekleren op te doen.

Er is een kinderspeelruimte voorzien, in de foyer is er doorlopend een gezellige Fair-Feestelijke bar met verse soep, koffie, thee en/of bordje Faire verwennerij, naast de frisse danken en wijnen van OWW.


Het POP-up weekend is open op:

zaterdag 11 december van 10 uur tot 20 uur

zondag 12 december van 10 uur tot 18 uur

Aanwezig zijn: kringwinkel Midwest: leveren verkoopbaar materiaal om standen mee op te bouwen en zamelen er ook in. Tijdens het weekend zal er een container staan waar je oude bruikbare spullen kan deponeren.

Zondvloed (boeken), Oxfam Tielt (kinderboeken), Bos+ (boomvriendelijke T-shirts), 11.11.11, ASHA (zelfgeproduceerd keukenkatoen, deelproject van Banglabari), Tapori (producten uit eigen naaiatelier, een project in Ecuador), Familiezorg (in kader van music for life verkopen ze zelfgemaakte producten), De klapdeur (zelf-gehaakte toilettasjes) en Velt.


Er wordt coronaproof gewerkt, volgens de richtlijnen die op dat moment van toepassing zijn. Breng je covid safe ticket mee en draag een mondmasker.


Info bij Heidi Casteleyn, contactpersoon werkgroep cadeaudagen, lichtervelde@oww.be

www.oxfamwereldwinkels.be/lichtervelde

facebookpagina wereldwinkel Lichtervelde